Aplicaţia mobilă „InfoCons” vine în ajutorul românilor pentru reducerile de Black Friday

09 Noi 2022 | scris de A.V.
Aplicaţia mobilă „InfoCons” vine în ajutorul românilor pentru reducerile de Black Friday

Românii îşi fac calculele să vadă ce le trebuie şi ce îşi pot cumpăra anul acesta de Black Friday, zile în care unele magazine ar trebui să ofere reduceri substanţiale.

Protecţia Consumatorului atrage atenţia că unii operatori economici încearcă să profite de dorinţa clienţilor de a face cumpărături şi măresc artificial preţurile în perioada premergătoare, astfel că reducerile nu sunt reale.

În ajutorul clienţilor vine acum şi aplicaţia mobilă „InfoCons”, care oferă date despre produsele alimentare şi nealimentare, iar de ieri furnizează informaţii şi despre electronice şi electrocasnice.

Aplicaţia, lansată de asociaţia neguvernamentală pentru protecţia consumatorului, a fost actualizată şi estimează acum şi costurile implicate de utilizarea unui produs pe termen lung. Un aspect important în condiţiile în care preţul la utilităţi a explodat.

Explică Sorin Mierlea, preşedintele „InfoCons”: Este o aplicație gratuită care poate fi descărcată de pe toate cele trei sisteme. Te ajută în momentul în care vrei să-ți cumperi, mai ales de Black Friday, un televizor, o mașină de spălat rufe, mașină de spălat vase, frigider, aparat de aer condiționat, să înțelegi că nu doar prețul de achiziție este prețul de cost al unui astfel de produs, ci și prețul pe care îl plătești în timpul folosirii, iar în condițiile în care, astăzi, prețul curentului devine o problemă reală pentru o familie, cred că ar trebui să luăm în considerare, măcar pentru cei doi ani de garanție ai produsului minimal pe teritoriul României. Cumpărăm un frigider, de exemplu, cu 800 de lei, putem să îl comparăm din punct de vedere al caracteristicilor tehnice, prin aplicație, cu celelalte produse similare din gama lui, dar ceea ce este extrem de important, putem să introducem în cadrul calculatorului prețul de cost pe care îl avem noi negociat cu furnizorul de energie electrică cu care avem încheiat contractul. Introducem prețul și avem prețul de cost pentru o lună, un an sau doi ani de zile și putem să comparăm acel preț de cost cu alte produse similare și astfel să vedem dacă cu 800 de lei, cumpărând un frigider s-ar putea să plătim încă o dată prețul într-un an, ca și consum de curent sau poate îl plătim la jumătate”.

 

Alte stiri din It

Ultima oră