Un cizmar român asigură distanţarea socială cu pantofi mărimea 75

31 Mai 2020 | scris de A.V.
Un cizmar român asigură distanţarea socială cu pantofi mărimea 75

La scurt timp după relaxarea de la mijlocul lunii mai a carantinei instituite timp de două luni în România pentru limitarea răspândirii coronavirusului, Grigore Lup, un cizmar român din orașul transilvănean Cluj, a observat că oamenii nu respectă regulile distanțării sociale.

Aşa încât i-a venit ideea unor pantofi din piele cu bot foarte lung, pentru ca oamenii să nu se mai apropie unii de alţii. Pantofii au dimensiunea europeană 75.

„Puteți vedea pe stradă, oamenii nu respectă regulile de distanțare socială”, a spus dl Lup, care confecţionează pantofi de piele de 39 de ani, potrivit dejeanul.ro.

„Am mers la piață pentru a cumpăra răsaduri pentru grădina mea. Nu erau mulți oameni acolo, dar continuau să se apropie din ce în ce mai mult”.

„Dacă două persoane care ar purta acești pantofi s-ar întâlni, ar exista aproape un metru și jumătate între ele”.

Deşi vinde şi încălţăminte confecţionată deja, magazinul lui Grigore Lup – pe care l-a deschis în 2001 – se bazează foarte mult pe comenzile personalizate de la teatrele din toată țara, precum și pe acelea de la ansamblurile tradiționale de dans popular.

Afacerile sale practic s-au oprit în perioada carantinei, deoarece evenimentele live au fost anulate sau amânate din cauza pandemiei, dar este optimist că vânzările îşi vor reveni în timp. Grigore Lup, care a spus că a adaptat încălțămintea lungă dintr-un model pe care l-a făcut pentru actori, a spus că a primit până acum cinci comenzi pentru pantofii de distanțare socială.

Îi trebuie două zile să facă o pereche, care necesită aproape un metru pătrat de piele şi costă 500 de lei (115 dolari).

Acum 55 de ani, Grigore Lup a început să facă pantofi, la vârsta de 16 ani, învățând de la un cizmar care la 93 de ani confecţionează încă încălțăminte tradițională etnică maghiară.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră