Câinele-robot care îi atenționează pe oameni să păstreze distanța socială

11 Mai 2020 | scris de A.V.
Câinele-robot care îi atenționează pe oameni să păstreze distanța socială

În parcul Bishan-Ang Mo Kio, din Singapore, trecătorii pot întâlni o ”ființă” neobișnuită: un câine robot.

Aceste drone – de data aceasta la sol – sunt pilotate de la distanță de autoritățile locale, pentru a le aminti rezidenților să respecte distanța fizică, ca măsură a luptei împotriva Covid-19. Anunțul se face printr-un simplu difuzor. După cum relatează cotidianul local The Straits Times, un experiment de două săptămâni a început vineri, 8 mai.

Robotul de numește Spot și astfel de „exemplare” urmează să patruleze în toate parcurile, grădinile de vară sau rezervațiile naturale din Singapore, scrie smartradio.ro.

Spot este echipat cu un sistem de camere care îi permite să estimeze numărul de vizitatori din parcul în care patrulează, dar nu are sistem de recunoaștere facială și nu înregistrează date personale, spun oficialii.

Robotul este produs de firma americană Boston Dynamics și a fost preferat de autoritățile din Singapore pentru că este eficient pe orice teren. Faptul că se deplasează cu ajutorul celor patru picioare îl face mai stabil decât alți roboți care folosesc roți pentru a se mișca.

Și poate e și mai simpatic, având forma unui câine. Deși reacțiile oamenilor spun altceva. Majoritatea au tendința de a fugi de el.

Unul dintre cele mai înfiorătoare și distopice lucruri pe care le-am văzut de când a început pandemia: un terifiant robot echipat cu telecomandă, controlat de la distanță, în parcul Bishan-Ang Mo Kio din Singapore pentru a avertiza, deocamdată, despre distanțarea socială. Uită-te cum arata frica, a scris un cetățean pe contul de Twitter.

 

Cei de la Agenția Tehnologică a Guvernului din Singapore lucrează la viitoare actualizări pentru roboții să poată evalua distanța de siguranță.

Autoritățile intenționează să pună în funcțiune aproximativ 30 de roboți în diferite parcuri, capabili să urce pe teren înalt pentru a monitoriza mai bine împrejurimile.

Alte stiri din Externe

Ultima oră