Dacia și-a reluat, azi, activitatea, dar numai parţial

21 Apr 2020 | scris de A.V.
Dacia și-a reluat, azi, activitatea, dar numai parţial

Activitatea pe platforma industrială Dacia de la Mioveni a fost reluată marţi parţial, la Uzina Mecanica şi Şasiuri (Motoare, Cutii de Viteze, Şasiuri, Aluminiu, Logistică) şi la Uzina Vehicule, în departamentul Presaj, a anunţat Direcţia Comunicare Groupe Renault România, care precizează că la sosire, angajaţilor li se verifică temperatura cu ajutorul unei camere termice.

"Activitatea pe platforma industrială Dacia de la Mioveni a fost reluată astăzi, parţial, la Uzina Mecanica şi Şasiuri (Motoare, Cutii de Viteze, Şasiuri, Aluminiu, Logistică) şi la Uzina Vehicule, în departamentul Presaj. Producţia, asigurată în bază de voluntariat, se desfăşoară în condiţii de protecţie sanitară, de igienă şi securitate. În prima zi de lucru, fiecare echipă a fost informată despre măsurile luate de către companie şi despre regulile de urmat cu stricteţe pentru a proteja sănătatea tuturor angajaţilor", precizează Direcţia Comunicare Groupe Renault România.

Aceste măsuri vizează diferite etape de lucru.

"Traseul între domiciliu şi locul de muncă, de la accesul în autobuz, până la accesul efectiv la postul de lucru de pe platforma industrială, respectă distanţa socială. La sosire, angajaţilor li se verifică temperatura cu ajutorul unei camere termice. Accesul în interiorul platformei (de exemplu vestiare, ateliere de lucru, cantină, zone de repaus) se face respectând marcajele vizuale la sol, regulile de igienă şi de distanţă socială. Toate posturile de lucru sunt dezinfectate, iar angajaţii poartă măşti de protecţie", informează Direcţia Comunicare Groupe Renault România.

De asemenea, urmează ca din data de 4 mai, să demareze activităţile ambelor uzine, Uzina Mecanică şi Şasiuri şi Uzina Vehicule.

Luna trecută, vicepreşedintele Sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache, a anunţat că Uzina Dacia de la Mioveni urma să îşi înceteze activitatea de joi, 19 martie, de la ora 7.00, până pe 5 aprilie, în contextul pandemiei de coronavirus. Ulterior, compania a prelungit perioada de întrerupere.

Cea mai mare parte din salariaţi, 13.500 din cei 14.000 de angajaţi, au intrat în şomaj tehnic.

Alte stiri din Business

Ultima oră