Ucigaşul de la Târgu Mureş şi-a premediat crima. A ucis din răzbunare, fiindcă fosta iubită ceruse ordin de restricţie (VIDEO)

24 Ian 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Ucigaşul de la Târgu Mureş şi-a premediat crima. A ucis din răzbunare, fiindcă fosta iubită ceruse ordin de restricţie (VIDEO) Galerie foto (6)

Reprezentanții Poliției Județene Mureș confirmă faptul că autorul atacului în care și-a ucis duminică fosta concubină cu o armă de vânătoare deținută ilegal, este în cercetare de mai bine de o săptămână, potrivit radiomures.ro.

Acestuia i-a fost întocmit un dosar penal pentru ”amenințare și loviri” după ce victima a sunat la Serviciul 112 solicitând ajutor.

Din cercetări mai reiese că tânărul a petrecut timpul, înaintea crimei, într-un alt bar din oraș, unde și-a premeditat crima.
Emese, care avea doar 28 de ani, a decedat la Unitatea de Primiri Urgențe SMURD la o oră după ce a fost împușcată, având plămânii perforați.

Foto: Facebook

În urma acestei teribile crime a rămas în urmă un copilaș de doi ani şi şapte luni.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureș și polițiștii de la IPJ Mureș fac cercetări pentru a vedea de unde a cumpărat tânărul de 30 de ani arma de vânătoare cu care și-a executat fosta concubină, scrie evz.ro.

Suspectul se numește Imike Szasz și a avut o relație de mai mulți ani cu Emma Emese Szabo, o tânără de 28 de ani din Târgu Mureș, care lucra la barul din oraș unde a fost ucisă. Procurorii susțin că cei doi s-au despărțit în urmă cu mai bine de un an și jumătate, dar cu toate acestea bărbatul a continuat să o amenințe pe tânără și chiar să o bată, scriu jurnaliştii de la evz.ro.

 „La audieri, autorul crimei a declarat că a recurs la acest gest din răzbunare. Ne-a spus că arma, una de vânătoare, a cumpărat-o, dar nu a vrut să dea alte detalii. A spus că a cumpărat arma în urmă cu câteva zile”, a precizat procurorul Gheorghe Costea de la Parchetul de pe lângâ Tribunalul Mureș.

Foto: zi-de-zi.ro

Arma cu care Imike Szasz a tras asupra fostei sale concubine a fost găsită în apropierea locului crimei. Procurorul Costea mai spune că pușca avea seria ștearsă, astfel încât să nu poate fi identificată: „Există urme ale unor cifre din serie, probabil a fost deteriorat intenționat numărul armei. Degeaba există un registru național al armelor letale, unde sunt trecuți toți proprietarii, dacă acesta nu a înregistrat-o”. Polițiștii bănuiesc că arma a fost adusă din Ungaria, cu câteva zile înainte de crimă, de unde a fost cumpărată de Szasz, de la piață, scrie evz.ro.

Duminică seara, Imike Szasz a mers la barul unde lucra fosta lui concubină. A pândit momentul când femeia s-a apropiat de un geam și a tras două cartușe, spre aceasta. Unul a lovit-o pe Emese Szabo în piept, iar al doilea, pe un client în picior. 

Foto: Facebook

Clientul rănit nu avea nicio legătură cu cei doi, aflându-se în bar în momentul nepotrivit.

Femeia a mai supraviețuit până la spital. Ulterior, suspectul a aruncat arma și a fugit, fiind prins la scurt timp de jandarmi. La audieri, bărbatul a declarat că a vrut să se răzbune pe fosta lui concubină deoarece aceasta ar fi depus o plângere penală împotriva lui, la Poliția Târgu Mureș. Imike Szasz urmează să fie prezentat judecătorilor, cu propunere de arestare pentru omor calificat.

Drama lui Emese i-a impresionat pe târgumureşeni, care au venit luni după-amiază la barul unde a fost ucisă, pentru a-i aduce un ultim omagiu.
Prieteni, cunoscuţi sau doar simpli locuitori ai oraşului impresionaţi de soarta tinerei au venit în pelerinaj la locul tragediei, delimitat cu bandă alb-roşie, pentru a-i aduce un omagiu, scrie zi-de-zi.ro.

Foto: zi-de-zi.ro

„Suntem vecine, eu stau la etajul patru, ea la parter, am copilărit împreună, ne ştim foarte bine şi am vrut să îi aducem un ultim omagiu. Îmi pare rău pentru această pierdere. Era o femeie extraordinară, o prietenă şi o mamă extraordinar de iubitoare”, a declarat Eniko, care a venit să pună o floare şi o lumânare la locul tragediei, însoţită de băieţelul ei de 5 ani.

„Nu o cunoşteam, a fost o discuţie pe Facebook şi s-a hotărât să venim să aducem lumânări şi flori pentru ea, este un gest uman, frumos”, a declarat şi Adrian Hârşan.

Pe reţeaua de socializare Facebook, membrii grupului Dăruim din inima/Szivbol adjuk şi-au anunţat deja sprijinul pentru familia îndurerată.
Decesul tinerei a deschis o cutie a Pandorei în legătură cu legea privind protecţia împotriva agresorilor. Pentru Emese, însă, discuţiile acestea sunt tardive, mai scrie zi-de-zi.ro.

Pe youtube a fost postată o compilaţie de fotografii în memoria tinerei mame ucise cu sânge rece de fostul iubit, tatăl copilului rămas acum fără cel mai drag suflet: mama.

 

Pe reţeaua de socializare există postat un anunţ cu datele contului în care pot fi viraţi bani pentru a ajuta familia victimei, mai ales copilaşul rămas fără mamă.

Tribunalul Mureş a emis, luni, mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Szasz Imre Marton, identificat ca fiind autorul atacului armat de duminică seara, dintr-un bar din Târgu Mureş, în urma căruia o femeie a fost ucisă, iar un bărbat a fost rănit.

Tribunalul Mureş a dispus arestarea preventivă a inculpatului începând cu data de 23 ianuarie 2017 şi până la data de 21 februarie inclusiv şi a respins cererea acestuia de luare a măsurii arestului la domiciliu.

Încheierea poate fi atacată cu contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare.

‘Din primele cercetări a reieşit că fapta a fost comisă din gelozie, cu premeditare, iar bărbatul rănit în bar a fost lovit din greşeală’, a declarat pentru AGERPRES  prim-procurorul Parchetului de pe lângă tribunalul Mureş, Valentina Gândilă. 

Potrivit zi-de-zi.ro, victima se adresase miercurea trecută unui avocat pentru a solicita instanţei un ordin de protecţie împotriva concubinului său.

"În urmă cu o săptămână a fost o solicitare la 112 a victimei, noi i-am prezentat toate posibilităţile pe care i le oferă legea, inclusiv de a obţine un ordin de protecţie sau de a fi dusă la un adăpost pentru protecţia victimelor violenţei domestice. La IPJ Mureş a fost înregistrat un dosar penal pentru ameninţare, lovituri şi alte violenţe, care a fost trimis la Parchet", a declarat inspector principal de poliţie Andreea Pop, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

Potrivit legii, instanţa putea emite ordinul de protecţie în aceeaşi zi în caz de urgenţă deosebită, dacă Emise s-ar fi temut pentru viaţa ei şi l-ar fi solicitat. Altfel, emiterea ordinului de protecţie de către instanţă durează câteva zile.

Despre ordinul de protecţie, site-ul miscareaderezistenta.ro a scris pe larg AICI

Crima de la Târgul Mureş a şocat locuitorii oraşului, care comentează că este atipic pentru acest loc să fie scena unor crime de acest gen, după ce la 17 decembrie medicul Orsolya Benedek, de 32 de ani, a fost ucisă de iubitul ei, într-o criză de gelozie. Site-ul miscareaderezistenta.ro a relatat pe larg, atunci, despre uciderea medicului din Târgu Mureş. Articolul îl puteţi citi AICI.

UPDATE

Conform informaţiilor furnizate de apropiaţii victimei, înmormântarea va avea loc miercuri, la ora 13:00, în cimitirul municipal din Târgu Mureş.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră