UPDATE. O tânără din Târgu Mureş a fost împuşcată mortal într-un bar din oraş.Victima violenţei domestice!

22 Ian 2017 | scris de Marina Constantinoiu
UPDATE. O tânără din Târgu Mureş a fost împuşcată mortal într-un bar din oraş.Victima violenţei domestice! Galerie foto (4)

O tânără de 28 de ani și un bărbat au fost împușcați, duminică seară, în barul Lorenz, din Cartierul Unirii din Târgu Mureș, de către un individ înarmat cu o pușcă de vânătoare cu alice, pe care o deținea ilegal, relatează zi-de-zi.ro şi agerpres.ro.

Cele două victime au fost preluate de echipaje SMURD şi transportate la Unitatea Primiri Urgenţe. Din păcate, femeia, care era în stare gravă, nu a mai putut fi salvată, decedând la spital, în ciuda încercârilor medicilor de a o resuscita. Ea a decedat la o oră după ce a fost adusă la spital, având plămânii perforaţi şi intrând în stop cardio-respirator. Tânărul a fost rănit în zona membrelor inferioare, dar este într-o stare stabilă.

 Imediat după ce a tras cele două focuri de armă, bărbatul, care are aproximativ 30 de ani, a ieșit din bar, a aruncat arma peste un gard și a fugit, fiind prins la scurt timp de un echipaj al Jandarmeriei și Poliției. El se află acum în arestul IPJ Mureş.

Bărbatul va fi prezentat luni judecătorului de drepturi şi libertăţi, la Tribunalul Mureş, cu propunere de arestare preventivă, pentru infracţiunile de săvârşire a infracţiunilor de omor calificat, tentativă de omor calificat, uz de armă, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, tulburarea liniştii publice, scrie zi-de-zi.ro.

Criminaliştii, sub supravegherea procurorului Gheorghe Costea, şeful Secţiei Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au înconjurat locul agresiunii pentru a culege probe şi a stabili circumstanţele comiterii faptei.

Surse judiciare au declarat pentru Agerpres că femeia lucra în acel bar, tânărul împușcat era un client, iar bărbatul — care este un cunoscut al organelor de anchetă, fiind cercetat pentru furt din locuință — a intrat în bar și a tras în direcția femeii, care i-a fost iubită. 

Potrivit postărilor de pe Facebook ale cunoştinţelor tinerei, aceasta era mama unui băieţel de aproximativ 3 ani.

UPDATE

Deşi numele victimelor şi nici al presupusului autor al crimei nu au fost date publicităţii, reţelele de socializare abundă de mesaje de condoleanţe adresate familiei Emmei Emese, identificată de utilizatorii Facebook din Târgu Mureş drept tânăra împuşcată. În pagina ei de Facebook curg mesajele de condoleanţe, iar în paginile dedicate oraşului şi locuitorilor acestuia există şi o mobilizare în favoarea găsirii de mijloace pentru a-l ajuta financiar pe copilaşul tinerei ucise.

CEI CARE VOR SĂ AJUTE FINANCIAR COPILUL TINEREI UCISE; POT AFLA DETALII AICI.

Tot pe Facebook este publicat şi numele presupusului autor al crimei, un tânăr de 30 de ani cu care Emma avusese o relaţie pe care acesta o semnalase pe Facebook în iulie 2013.  Ultima actualizare a fotografiei de profil a victimei datează chiar din ziua crimei, cu numai câteva ore înaintea comiterii omorului.

UPDATE

Cei care o cunosc pe tânăra ucisă spun că aceasta mai fusese ameninţată de fostul iubit şi chiar ceruse ajutor poliţiştilor.
"A fost sesizată poliţia română de persoana agresată şi nu au fost luate măsuri corespunzătoare. Sesizată a fost acum o săptămână, şi din păcate a rămas tot aşa", a declarat un vecin, potrivit stirileprotv.ro. În urmă cu o săptămână, pe numele bărbatului a mai fost deschis un dosar pentru loviri şi alte violenţe, scrie sursa citată.

Potrivit zi-de-zi.ro, care şi publică imaginea tinerei ucise, victima se adresase miercurea trecută unui avocat pentru a solicita instanţei un ordin de protecţie împotriva concubinului său.

"În urmă cu o săptămână a fost o solicitare la 112 a victimei, noi i-am prezentat toate posibilităţile pe care i le oferă legea, inclusiv de a obţine un ordin de protecţie sau de a fi dusă la un adăpost pentru protecţia victimelor violenţei domestice. La IPJ Mureş a fost înregistrat un dosar penal pentru ameninţare, lovituri şi alte violenţe, care a fost trimis la Parchet", a declarat inspector principal de poliţie Andreea Pop, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

Potrivit legii, instanţa putea emite ordinul de protecţie în aceeaşi zi în caz de urgenţă deosebită, dacă Emise s-ar fi temut pentru viaţa ei şi l-ar fi solicitat. Altfel, emiterea ordinului de protecţie de către instanţă durează câteva zile.

Despre ordinul de protecţie, site-ul miscareaderezistenta.ro a scris pe larg AICI

Crima de la Târgul Mureş a şocat locuitorii oraşului, care comentează că este atipic pentru acest loc să fie scena unor crime de acest gen, după ce la 17 decembrie medicul Orsolya Benedek, de 32 de ani, a fost ucisă de iubitul ei, într-o criză de gelozie. Site-ul miscareaderezistenta.ro a relatat pe larg, atunci, despre uciderea medicului din Târgu Mureş. Articolul îl puteţi citi AICI.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră