Turiștii americani provoacă daune în Italia

08 Iun 2022
Turiștii americani provoacă daune în Italia
O turistă americană a provocat daune în valoare de 25.000 de euro (21.000 de lire sterline) după ce și-a aruncat scuterul electric pe Treptele Spaniole din Roma, anunță The Guardian.

Incidentul a fost filmat de un trecător la primele ore ale zilei de vineri. Ulterior, poliția l-a ajuns din urmă pe tânăra de 28 de ani și i-a amendat pe ea și pe un însoțitor de sex masculin de 29 de ani, care își coborase trotineta electrică pe treptele de marmură din secolul al XVIII-lea.

Fată care aruncă plicul pe o grămadă mare de saci de gunoi în stradă.
Elita culturală a Romei scrie Unesco despre scenele „mortificatoare” de gunoi
Citeste mai mult
De asemenea, celor doi li s-a interzis să se întoarcă la celebrul monument, un sit al Patrimoniului Mondial Unesco, care a suferit o restaurare de 1,5 milioane de euro în 2015. Incidentul a avut loc la două săptămâni după ce un vizitator din Arabia Saudită a condus un Maserati pe trepte. Oamenilor li s-a interzis să stea pe Treptele Spaniole în 2018.

Numărul de turiști din capitala Italiei a revenit la nivelurile de dinainte de pandemie, cu aglomerații intense care converg către repere culturale. Însă redresarea sectorului a văzut și revenirea turiștilor care încălcau regulile de decor. În aprilie, doi vizitatori olandezi au fost amendați cu 1.000 de euro pentru că au pășit în fântâna Trevi, ceea ce era un eveniment destul de comun înainte de pandemie.

Cu câteva zile înainte, un bărbat argentinian în vârstă de 39 de ani a fost acuzat de încălcarea regulilor stricte de interzicere a zborului după ce a lovit o dronă pe acoperișul unui monument proeminent din centrul Romei.
Își zbura drona în Piazza Venezia când a pierdut controlul dispozitivului și l-a trimis să se prăbușească de acoperișul Palazzo Venezia, o clădire din secolul al XV-lea de unde dictatorul fascist Benito Mussolini a ținut unele dintre cele mai faimoase discursuri ale sale.

Astfel de incidente nu sunt exclusiv Romei: cu o săptămână mai devreme, doi turiști mexicani și-au prăbușit drona în Turnul înclinat din Pisa.

Veneția este, de asemenea, o țintă populară pentru turiștii care se comportau rău. Poliția și-a reînnoit represiunea împotriva vizitatorilor nepoliticoși ai orașului vara trecută, spunând că revenirea turismului a coincis cu „semnele de degradare urbană”.


Printre cei amendați s-au numărat un turist francez care a vâslit de-a lungul Canalului Mare pe panoul său stand-up și două femei germane care au făcut plajă în bikini lângă biserica San Stae.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră