Tragedie în România. Familie luată de viitură în judeţul Prahova

31 Mai 2019 | scris de M.C.
Tragedie în România. Familie luată de viitură în judeţul Prahova

O femeie și 4 copii au fost surprinși de o viitură în localitatea Sângeru din Județul Prahova. Si casa familiei a fost luată de ape.

Femeia a fost salvată de un cetățean aflat în zonă, iar copiii sunt căutați de către echipajele de pompieri.

Cei mici au vârste cuprinse între 9 luni și 6 ani. 30 de pompieri militari fac eforturi susținute pentru a-i salva pe micuți.

UPDATE

”Pârâul, pe care îl treceai cu pasul, a devenit imediat o Dunăre, declară pentru AMPress, primarul Gheorghe Radu. O casă în care locuiau soțul de 26 de ani, soția de 22 de ani și cei patru copii ai lor, doi băieți și două fete, cel mai mare de șase ani, cea mai mică de șase luni, a fost luată cu totul de ape. Soția a fost salvată de noi la un kilometru mai jos, unde se agățase de o rădăcină din malul unei grădini, dar copiii, toți adunați pe o saltea, n-au mai putut fi găsiți. Pompierii îi caută, dar sunt șanse minime de a mai găsi pe cineva în viață”.

Tatăl copiilor își plânge disperarea, iar mama a fost luată de un echipaj SMURD și dusă la spital.

Din casa nefericitei familii nu a rămas decât temelia.

UPDATE

Unul dintre cei patru copii luaţi de viitură, vineri, în localitatea prahoveană Sângeru a fost găsit, fiind vorba de o fetiţă de trei ani căreia i se fac manevre de resuscitare, informează ISU Prahova, citat de AGERPRES.

Conform ISU Prahova, în căutarea copiilor au fost constituite trei echipaje de căutări pe ambele maluri ale Cricovului Sărat.

UPDATE

După mai multe ore, pompierii din Prahova au găsit, vineri seară, unul dintre cei patru copii luati de viitură, o fetiţă de 3 ani. Medicii au aplicat manevre de resuscitare, dar copilul nu a putut fi salvat.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, vineri seară, la Antena 3, că şansele de a-i mai găsi în viaţă pe cei trei copii luaţi de viitură în Prahova sunt foarte mici. Căutările au fost sistate din cauză că ar fi foarte riscant să fie făcute noaptea, dar vor fi reluate în cursul zilei de sâmbătă. Femeia şi cei patru copii locuiau pe malul râuui, într-o casă de chirpici care a fost uşor luată de viitură.

UPDATE

Ploile torenţiale au creat probleme în 12 localităţi din judeţul Prahova, mai multe persoane fiind surprinse de viituri. Aproximativ 130 gospodării sunt afectate, iar secretarul de stat Raed Arafat s-a deplasat în zonele respective.

”Urmare manifestării fenomenelor hidrometeorologice prognozate, la nivelul judeţului Prahova se înregistrează mai multe apeluri prin SNUAU 112 care se semnalează efecte la nivelul a 12 localităţi unde mai multe persoane au fost suprinse de viiturile formate în urma scurgerilor de pe versanţi, iar aproximativ 130 gospodării sunt afectate”, a transmis, vineri seară, ISU Prahova.

Sursa citată a precizat că, în localitatea Dârvari, pe DJ 101F, din cauza unei viituri, un microbuz cu 25 pasageri a derapat într-un şanţ, dar nu s-au înregistrat victime.

În localitate Valea Călugărească, pe DN 1B, s-a format o viitură care traversează drumul, circulaţia rutieră este oprită, fiind surprinse un număr de 6 autovehicule (4 autoturisme, 2 autocamioane), pasagerii s-au autoevacuat cu excepţia a 2 persoane din autocamioane care refuză evacuarea.

De asemenea, la Spitalul Judeţean Ploieşti se intervine pentru evacuarea apei din subsol.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră