Dacă vor apărea noi focare de coronavirus, atunci autorităţile ar putea restricţiona circulaţia în anumite zone, a declarat, duminică seara, ministrul Sănătăţii.
Potrivit lui Nelu Tătaru, Valea Prahovei şi litoralul se află în vizor, întrucât „acolo se respectă cel mai puţin regulile”.
În prezent, rata de infectare din România este de 4% şi că „avem o transmitere comunitară accentuată”, a explicat ministrul la Digi 24.
„Avem un sistem medical pregătit, dar nu trebuie să ne punem în această bază. Cresc cazurile grave, avem o virulenţă crescută şi sunt afectate grupele de risc. Am văzut şi tineri afectaţi”, a adăugat Nelu Tătaru.
România are 4.000 de paturi la ATI, dintre care 3.000 sunt „complet dotate”, a precizat șeful Sănătății.
Grupul de Comunicare Strategică anunță, duminică, 23 de decese și 291 de cazuri noi infecții cu SARS-CoV-2.
Potrivit GCS, până duminică, în România, au fost confirmate 26.313 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 18.814 au fost declarate vindecate și externate.
Până duminică, 1.612 persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat.
De sâmbătă, de la ora 10.00 până duminică, la ora 10.00 au fost înregistrate 23 decese, între care 14 la bărbați și 9 la femei, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bistrița-Năsăud, Botoșani, Cluj, București, Mureș, Prahova, Sibiu, Suceava și Vrancea.
Dintre acestea, trei decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 40-49, un deces la categoria de vârstă 50-59 ani, nouă decese la categoria de vârstă 60-69 ani, patru decese la categoria de vârstă 70-79 ani și șase decese la persoane de peste 80 de ani.
Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 291 noi cazuri de îmbolnăvire.
La ATI, în acest moment, sunt internați 217 de pacienți.
Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 942 de persoane. Alte 66.953 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 694.909 teste.