Sondaj. În cine au românii încredere?

15 Dec 2022 | scris de A.V.
Sondaj. În cine au românii încredere?

Potrivit datelor sondajului „Barometrul Vieții Religioase”, realizat de Laboratorul pentru Analiza Războiului Informaţional şi Comunicare Strategică (LARICS), în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI), românii au cea mai mare încredere în Biserică.

Potrivit datelor sondajului „Barometrul Vieții Religioase”, 66,3% dintre români au încredere multă sau foarte multă în Biserică.

Pe următoare locuri, românii au încredere în  Armată (61,4%), Academia Română (60,2%), Poliţie (48,3%). Circa 43% au încredere în Primăria din localitatea unde locuiesc.

Topul “neîncrederii”

Cel mai mare scor negativ (încredere foarte puțină + încredere puțină) o au Partidele politice (cumulat  – 89,1%).

Urmează:

Parlamentul – 85,8%

Guvernul – 84,1%

Preşedinţia – 82,6%

Religie

Potrivit studiului, indiferent de confesiunea sau religia avută, 91,6% dintre respondenţi au spus că cred în Dumnezeu.

Întrebaţi cât de importantă este religia, pe o scală de la 1 la 10 – unde 1 înseamnă deloc importantă şi 10 înseamnă extrem de importantă, 46,7% dintre români s-au regăsit la 10, 11,6% au răspuns cu 9, 15,6% cu 8, în timp ce 2,8% se consideră la 1.

Din totalul celor care au spus că „nu prea se consideră/ nu prea sunt” persoane religioase, majoritatea covârşitoare – 92,3% au spus ca sunt mai degrabă indiferenţi faţă de religie şi doar 7,1% au răspuns că sunt mai degrabă împotriva religiei.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră