Sentinţă definitivă în dosarul Antenelor. Ce a decis instanţa

28 Iun 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Sentinţă definitivă în dosarul Antenelor. Ce a decis instanţa

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dat miercuri sentinţa definitivă în dosarul de şantaj Antena Group - RCS&RDS. Antena Group şi Dan Voiculescu au fost achitaţi, Camelia Voiculescu a primit 1 an şi 6 luni cu suspendare pentru pentru complicitate la şantaj, iar Sorin Alexandrescu, fostul director al Antena Group, a primit o pedeapsă cu executare, de 4 ani şi 6 luni închisoare, pentru şantaj.

Fostul şef al ANAF, Şerban Pop, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru difuzare de informaţii secrete şi 80 de zile  de muncă în folosul comunităţii. Judecătorii ÎCCJ au decis şi achitarea lui George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL. De asemenea, SC Intact şi Antena Group au fost achitate pentru complicitate la şantaj.

Antena Group va trebui să plătească o amendă penală de 200.000 lei pentru şantaj şi a fost obligată să difuzeze de zece ori sentința în următoarea lună, în intervalul orar 18-20. Instanţa supremă a decis şi un termen de încercare de 3 ani şi jumătate pentru Camelia Voiculescu.

În primă instanţă, Sorin Alexandrescu a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare, iar Camelia Voiculescu la 2 ani de închisoare cu suspendare.

Sorin Alexandrescu s-a predat deja poliţiştilor din Ilfov, el deţinând o casă în Corbeanca.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, Sorin Alexandrescu a exercitat, în mod repetat şi gradual, acte de constrângere asupra lui Ioan Bendei, atunci administrator al RCC-RDS, ameninţându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupţie, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de inculpat.

Actele de constrângere s-ar fi exercitat verbal, prin afirmaţii legate de perspectiva declanşării unui scandal mediatic, dar şi prin intermediul unui spot publicitar prin care publicul era informat că vor fi făcute dezvăluiri cu privire la presupuse fapte de corupţie în care ar putea fi implicat Ioan Bendei. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră