Sentinţă definitivă în cazul lui Ionuţ Anghel, copilului ucis de câini

12 Mai 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Sentinţă definitivă în cazul lui Ionuţ Anghel, copilului ucis de câini

Totodată, firma sa a fost obligată de instanţă să plătească familiei despăgubiri morale de 2,4 milioane de euro, împreună cu Administrația Domeniului Public (ADP) Sector 2. Administrația trebuie să plătească și o amendă penală de 300.000 de lei.

Pe fond, Judecătoria Sectorului 2 decisese condamnarea lui Constantin Ciorascu, administratorul firmei Tei Rezidențial, la trei ani de închisoare cu suspendare, instanța stabilind ca familia lui Ionuț Anghel să primească despăgubiri în valoare de 2,4 milioane de euro. Instanţa a mai dispus amendarea penală cu câte 300.000 de lei a firmei Tei Rezidenţial, a Administraţiei Domeniului Public Sector 2 şi a lui Constantin Ciorăscu.

Conform motivării dată publicităţii la 15 martie 2016, ADP Sector 2 nu a împrejmuit şi delimitat zona de joacă din Parcul Tei de terenul viran – „o zonă săbatică care pentru un copil de patru ani era plină de primejdii”. În cazul firmei Tei Rezidenţial şi al administratorului Ciorăscu, vinovăţia a constat în faptul că nu a luat nicio măsură de prevedere a atacului celor 7 câini agresivi – prevăzute în legislaţia referitoare la deţinerea câinilor şi pentru că nu au împrejmuit imobilul.

„În lipsa unui angajat cu atribuţii de întreţinere tehnică, precum a unuia care să îşi asume sarcina supravegherii câinilor şi a eliminării riscurilor care decurg din activitatea de deţinere a acestora (în imobilul de pe str. Tuzla nr. 50 fiind angajat în 2 septembrie 2013 doar portarul Dina Mircea, care nu avea atribuţii de întreţinere a gardului şi care nu a fost instruit asupra modalităţii în care ar trebui să prevină un atac canin exercitat de câinii firmei asupra unei alte persoane), administratorul îi incumba rezolvarea prin mijloace proprii a acestor probleme”, se arată în motivarea instanţei.

În cazul Administraţiei Domeniului Public Sector 2 Bucureşti, instanţa a constatat că „a menţinut o perioadă lungă de timp o stare de pericol prin neluarea unor măsuri de prevedere care să împiedice trecerea facilă a copiilor dintr-un perimetru de agrement într-o zonă care pentru un copil de 4 ani era plină de primejdii”.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră