Procurorul-șef al DIICOT, Felix Bănilă: Mi-aș dori să găsim victimele în viață. Nu neglijăm nicio pistă

31 Iul 2019
Procurorul-șef al DIICOT, Felix Bănilă: Mi-aș dori să găsim victimele în viață. Nu neglijăm nicio pistă

Șeful DIICOT, Felix Bănilă, susține o declarație de presă pe tema crimelor de la Caracal. DIICOT a anchetat până acum cazurile celor două crime de la Caracal al căror autor a recunoscut că este Gheorghe Dincă, inculpat în dosar și arestat preventiv pentru 30 de zile.

Bănilă a precizat că miercuri dimineaţă inculpatul a fost transferat la Jilava pentru expertiza psihiatrică.

„Până la acest moment, nu avem nici măcar teste preliminare privind fragmentele osoase găsite la faţa locului”, a precizat şeful DIICOT.

„Vom face comunicări zilnice, dacă amănuntele ce pot fi date publicităţii nu periclitează ancheta”, a mai spus Bănilă.

„Nu neglijăm nicio pistă, nicio variantă pe care o putem afla inclusiv prin presă”, a mai spus şeul DIICOT.

„Ne-am dori, din tot sufletul vă spun, pentru că sunt tatăl a două fete, să găsim fetele în viaţă. Încă din 15 aprilie şi 25 iulie cele două minore au fost introduse în aplicaţia de dispariţie a minorilor şi sunt date în urmărire internaţională. (...) Până nu avem date certe că una sau alta dintre victime a fost ucisă, nu putem neglija niciun aspect”, a spus Bănilă.

Şeful DIICOT a spus că cenuşa şi resturile osoase arse nu au fost găsite într-un butoi propriu-zis, ci este vorba despre un arzător improvizat.

Felix Bănilă spune că s-au făcut verificări ca victimele să nu fie pe proprietatea inculpatului.

”Vă pot afirma cu maximă certitudine că ale noastre căutări trebuie continuate pe alte proprietăţi”, a mai spus el.

Şeful DIICOT a precizat că cercetările la faţa locului nu pot continua fără ca inculpatul să fie prezent.

El a spus că s-a stabilit prezenţa victimei de 15 ani atât în maşina, cât şi în casa inculpatului.
 
Despre gropile din curte a spus că sunt nişte tuburi betonate realizate cu mult timp înainte, e şi un canal care să îl ajute cu repararea maşinilor şi că acolo nu a fost identificat nimic.

Bănilă a explicat că, atunci când s-a încercat reconstituirea locului în care ar fi aruncat cadavrul primei fete, inculpatul a devenit confuz, a spus iniţial că a aruncat corpul în Olt, apoi în Dunăre şi că pe traseu a spus că nu mai ştie drumul pe care l-a urmat.

Şeful DIICOT a precizat că inculpatul urmează să fie testat cu aparatul poligraf.

Bănilă a precizat că au fost ridicate toate imaginile surprinse pe traseul lui Dincă şi au fost audiate mai multe persoane, dar că nu poate da detalii.

Felix Bănilă a declarat că astăzi nu a avut loc nicio percheziţie şi că se fac căutări de poliţie şi ISU într-un lac şi în nişte canale de irigaţie.

Gheorghe Dincă afirmă că a ucis-o pe Alexandra joi, în jurul orei 12.00, după ce a surprins-o cu telefonul, apoi a incinerat-o, a anunţat DIICOT duminică seara. Sunt indicii că bărbatul a acţionat similar şi în cazul Luizei.

Alexandra este fata de 15 ani care a dispărut săptămâna trecută şi care a reuşit să apeleze 112 din captivitate, însă oamenii legii au ajuns la casa lui Dincă după 19 ore.

Luiza, în vârstă de 18 ani, a dispărut din luna aprilie.

Bărbatul care a recunoscut că le-a ucis pe cele două adolescente este arestat preventiv, iar DIICOT anchetează cazul.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră