Nou focar de coronavirus într-un cămin de bătrâni din București

25 Mai 2020 | scris de A.A.
Nou focar de coronavirus într-un cămin de bătrâni din București

75 de persoane - rezidenți și angajați ai unui cămin de bătrâni din sectorul 4 al Capitalei - sunt infectate cu coronavirus, anunță Direcția de Sănătate Publică, transmite Hotnews.

Potrivit DSP București, focarul din căminul de bătrâni a izbucnit din cauză că "nu au fost instituite, de către personalul medico-sanitar și administrativ, toate măsurile care să prevină apariția sau răspândirea de boli transmisibile (neefectuarea dezinfecției terminale prin nebulizare, nu au fost stabilite spații special amenajate pentru echiparea/dezechiparea personalului angajat, nu au fost actualizate procedurile specifice)". DSP a amendat conducerea căminului cu 20.000 de lei "pentru neinstituirea și neaplicarea de către personalul medico-sanitar și administrativ a măsurilor care să prevină apariția sau răspândirea de boli transmisibile".

Direcția de Sănătate Publică și Ministerul Sănătății nu au făcut public numele căminului.

Direcția de Sănătate Publică București a efectuat un control la acest cămin pe data de 24 mai. În urma controlului a rezultat că 75 de persoane, atât bătrâni rezidenți ai căminului, cât și angajați, sunt infectați cu coronavirus.


DSP a recomandat luarea unor măsuri stricte:

1. Respectarea, în continuare, a măsurii de limitare a internărilor precum și interzicerea vizitelor aparținătorilor.
2. Supravegherea zilnică, clinică și epidemiologică, atât a beneficiarilor din cămin cât și a personalului, cu monitorizarea temperaturii și a simptomtologiei, cu anunțarea telefonică imediată la DSPMB, cu repetarea exsudatelor nazale și faringiene la apariția simptomelor.
3. Cohortarea, după testare, a suspecților în saloane/dormitoare și izolarea lor, până la aflarea rezultatului, când se va acționa conform metodologiei.
4. Intensificarea măsurilor de curațenie și dezinfecție precum și efectuarea curățeniei terminale/dezinfecției terminale, inclusiv prin nebulizare, atât în saloane/dormitoare cât și în spațiile comune.
5. Reinstruirea personalului cu privire la obligativitatea purtării echipamentului de protecție.
6. Actualizarea procedurilor specifice, în conformitate cu metodologia supravegherii infecției cu COVID-19.

De la declanșarea pandemiei, au fost raportate 1815 cazuri de infectare cu noul coronavirus la nivelul municipiului București.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră