Noi atenţionări ANM de ploi şi instabilitate atmosferică

21 Aug 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Noi atenţionări ANM de ploi şi instabilitate atmosferică

ANM a emis luni noi avertizări Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată şi ploi însemnate cantitativ, valabile începând de luni, 21 august.

Astfel, începând de la ora 18:00 până marţi, 22 august, ora 10:00,  în cea mai mare parte a Munteniei, în sud-estul Transilvaniei, precum și în Carpații de Curbură și în estul Carpaților Meridionali, instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Vor fi averse, însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și va cădea grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi izolat 40...50 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi pe arii mai restrânse şi în regiunile sud-estice, în special în prima parte a nopții de luni spre marți (21/22 august). Marți (22 august), în Muntenia, Dobrogea şi jumătatea de sud a Moldovei va continua să plouă, iar temperatura aerului va fi în scădere accentuată. Vremea va deveni rece pentru această dată în cea mai mare parte a ţării.

De asemenea, în intervalul 21 august, ora 10:30 - 21 august, ora 18:00, este în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică şi ploi însemnate cantitativ.  Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, local în Transilvania și în vestul Moldovei, precum şi în Carpații Orientali şi în cea mai mare parte a Carpaţilor Meridionali.

Vor fi mai ales averse, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Meteorologii precizează că manifestări ale instabilităţii atmosferice vor fi și în estul Moldovei, Oltenia și Muntenia, dar pe arii mai restrânse. Temperatura aerului va fi în scădere accentuată în centrul, sud-vestul și nordul țării.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră