ANM: Vin două zile de disconfort termic şi instabilitate atmosferică accentuată

11 Iul 2017 | scris de Gabriela Antoniu
ANM: Vin două zile de disconfort termic şi instabilitate atmosferică accentuată

ANM a emis marţi o informare meteo de instabilitate atmosferică şi disconfort termic, valabilă de miercuri, 12 iulie, ora 12.00, până joi, 13 iulie, ora 23.00. 

 În acest intervalul, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină, iar cantitățile de apă vor depăşi local 20 l/mp și izolat 35...45 l/mp.

Astfel de manifestări se vor semnala miercuri mai ales în nordul, estul și centrul țării, precum și în zona montană, iar în noaptea de miercuri spre joi (12/13 iulie) mai ales în regiunile vestice.

Pe parcursul zilei de joi, 13 iulie, instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în nordul, centrul și estul teritoriului. În după-amiaza zilei de miercuri, 12 iulie, local în Muntenia, Oltenia și Dobrogea disconfortul termic va fi ridicat – indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 35 de grade, izolat mai ridicate în Lunca Dunării.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră