Nicușor Dan: Putem carantina o stradă sau două, nu un sector întreg. Poliția știe cum se face

01 Noi 2020 | scris de A.V.
Nicușor Dan: Putem carantina o stradă sau două, nu un sector întreg. Poliția știe cum se face

Nicușor Dan a reiterat duminică ideea carantinării anumitor zone ale Capitalei, dacă măsura se va impune. Întrebat cum se poate carantina, tehnic, o stradă sau mai multe străzi, noul primar a răspuns: „Poliția națională, Jandarmeria și Poliția locală știu să facă asta”, informează Digi 24.

Nicușor Dan a declarat din nou că nu are în vedere o carantină generală în București.

"Ministerul Sănătății a implementat sau este în curs de implementare sistemul informatic care prezintă localizarea persoanelor infectate în timp real. Acest sistem mai are trei - patru zile până la momentul în care va fi complet funcțional. Dacă în urma acelui sistem o să vedem străzi sau o mare aglomerație sau mai multe străzi, putem lua decizia de carantinare locală", a spus Nicușor Dan.

Întrebat cum va face tehnic carantinarea unei anumite zone, edilul a răspuns: "Eu cred că putem să luăm măsura, pentru că avem un efectiv de 1.500 de oameni alocați - poliția Națională, Jandarmerie, Poliția Locală - pentru această chestiune pe tot ce înseamnă ordine publică". 

"Dacă o să fim în situația să luăm această măsură o să o luăm", a adăugat primaurl general.

Nicușor Dan a adăugat că nu se pune problema carantinării unui sector întreg, ci este o ipoteză în care dacă pe o stradă sau mai multe este o incidență a infectărilor foarte mare, "există la nivelul forțelor de ordine publică expertiza cum să împiedici deplasarea, să permiți doar circulația persoanelor care au nevoi speciale".

Întrebat cum se poate împiedica circulația persoanelor, Nicșor Dan a spus că „e o chestiune pe care o să implementeze Poliția națională, Jandarmeria și Poliția locală, știu să facă asta”.

Sursa foto: Nicușor Dan, Facebook

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră