Mesajul lui Florin Piersic pentru România centenară: ”Credeți că voi mai prinde eu...”

30 Noi 2018 | scris de M.C.
Mesajul lui Florin Piersic pentru România centenară: ”Credeți că voi mai prinde eu...”

Actorul Florin Piersic a declarat joi seară, la un eveniment dedicat Centenarului, că la 100 de ani de la Marea Unire îi transmite României să-şi ia soarta în mâini.

"României nu pot să îi transmit nimic, decât să-şi ia frâiele în mână, cei care conduc România. Eu doresc ca această ţară să fie ţara cea mai dulce, bună şi generoasă, mai plină de sentimentul că noi avem încredere în cei care ne conduc. Nu văd aşa ceva.

Eu spun adevărul. Eu iubesc România. La vârsta pe care o am, nu pot să spun minciuni, nu se mai potriveşte cu vârsta, cu ceea ce gândesc eu. Doresc să fie bine în ţara asta, dar credeţi că voi mai prinde eu, la vârsta asta, o schimbare în care să simt că totul se face cu grija pentru om?

Pentru că aici este toată povestea. Mă întreabă mulţi oameni care vin la spectacolele mele dacă eu cred că va fi vreodată bine în ţara asta, iar eu spun că sigur, cred. Toată viaţa mea am fost un om care a sperat şi a crezut", a afirmat Florin Piersic.

Acesta a subliniat că îi este greu să se uite la televizor, deoarece vede tot timpul lupte între unii care nu sunt de acord cu alţii, o duşmănie, nemaifiind vorba de prietenia cu care el era obişnuit.Actorul Florin Piersic, preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, şi profesorul şi muzicianul Ioan Bocşa au participat, joi seară, la evenimentul intitulat "Ajun de Centenar", dedicat elevilor din Basarabia, informează agerpres.ro.

Cu acelaşi prilej, a fost prezentată şi cartea "Poveştile minunate ale României", avându-i ca autori pe Gabriela şi Ion Novăcescu.

Evenimentul "Ajun de Centenar" a fost organizat de Fundaţia Armonia şi de Berăria Culturală. 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră