La Poiana Brașov au fost introduse noi reguli

27 Mar 2021
La Poiana Brașov au fost introduse noi reguli

Vestea bună este că sezonul de schi a fost prelungit cu cel puțin două săptămâni. Numai că, la o rată de 7 îmbolnăviri la mia de locuitori, Brașovul  trebuie să impună restricții în singurul loc care atrage turiști – în Poiană. Ceea ce înseamnă fără înghesuială la stațiile de acces la telegondolă sau telescaun, fără mâncare și băutură servite la terasele de lângă pârtii și controale mai intense, relatează stiri.tvr.ro.

Masca și distanța sunt obligatorii. Chiar și așa, unii schiori își pun masca doar când se apropie de jandarmi sau polițiști.

Controalele și restricțiile au fost impuse pentru reducerea riscului de infectare, fără ca practicarea sporturilor de iarnă să fie interzisă.

În zilele de vineri, sâmbătă și duminică terasele aflate la o distanță mai mică de 100 m de pârtie vor fi închise. Vor putea vinde produse alimentare doar ambalate la pachet și băuturi non-alcoolice îmbuteliate.

Pe de altă parte, urmează încă două săptămâni pline în Poiană, unde condițiile de schi sunt excelente, după zăpada căzută săptămâna trecută.

Conform viceprimarului municipiului Braşov, Sebastian Rusu, vineri la prânz erau deja amenajate noi culoare astfel încât să nu se mai producă cozi la instalaţiile pe cablu, iar terasele din preajma pârtiilor nu mai servesc decât în regim de take-away, astfel încât în ultimele două săptămâni ale sezonului de schi – cât se estimează că ar mai putea dura acesta – să nu se mai producă aglomeraţia din ultimele trei luni.

„Din punctul nostru de vedere, al administraţiei locale, ne-am făcut datoria”, a punctat Rusu.

Totodată, autorităţile au dat asigurări că, în perioada în care se va mai putea schia, se vor amplifica controalele, scrie agerpres.ro.

„Avem jandarmi montani care acţionează atât la cele două plecări, teleschiul Capra şi telegondolă, şi echipe mobile care acţionează pe schiuri, pe pârtie. Au fost mobilizate şi echipe de ordine publică din cadrul detaşamentului mobil al Grupării, care vor sprijini activitatea jandarmilor montani, de verificare atât la îmbarcare cât şi la coborâre din transportul pe cablu. Totodată, cu colegii de la Poliţie, vom colabora pentru a verifica respectarea măsurilor de către terase şi apre-ski-uri”, a precizat şeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Braşov, colonelul Cristian Elly Paliştan.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră