Un jandarm a fost găsit mort la Ambasada Turkmenistanului din București. Era împușcat în zona pieptului

16 Iun 2024
Un jandarm a fost găsit mort la Ambasada Turkmenistanului din București. Era împușcat în zona pieptului

Un jandarm în vârstă de 44 de ani a fost găsit mort, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Ambasada Turkmenistanului din București. Jardarmul a murit împușcat în piept, iar prima ipoteză a anchetatorilor ar fi cea a unei sinucideri.

Bărbatul a fost descoperit fără viață de colegii săi, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu și asigura paza la Ambasada Turkmenistanului.

El a fost găsit chiar în postul de pază, împușcat în zona pieptului. La fața locului a intervenit o echipă de medici, însă bărbatul era deja mort, așa că aceștia au constatat decesul.

Într-un comunicat de presă, Jandarmeria Capitalei precizează că bărbatul era încadrat ca subofițer în jandarmerie încă din anul 2005 și că, din punct de vedere psihologic, în urma verificărilor anuale efectuate în ultimii cinci ani, nu ar fi avut probleme, fiind declarat ”apt psihologic”.

”De-a lungul carierei militare, conform carnetului psihologic, nu a fost identificat cu tulburări de natură psihologică.

În ultimii cinci ani, acesta a fost declarat „apt psihologic" în urma susținerii evaluărilor periodice, nefiind consemnate aspecte problematice care să necesite includerea în programe de monitorizare.

De asemenea, ultima testare psihologică a susținut-o în data de 26.09.2023, fiind declarat apt psihologic”, a transmis Jandarmeria Capitalei.

Potrivit unor surse din anchetă citate de Antena 3 CNN, jandarmul era divorțat și avea un copil cu probleme de sănătate. Înainte de producerea incidentului, bărbatul s-ar fi certat cu femeia cu care era acum într-o relație.

Dosarul a fost preluat de Parchetul Militar și se fac în continuare verificări, însă principala ipoteză pe care o au anchetatorii este sinuciderea.

”Ne exprimăm regretul profund pentru pierderea colegului nostru, în vârstă de 44 de ani, și rămânem alături de familia sa pentru totdeauna”, a mai transmis Jandarmeria Capitalei.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră