Sondaj electoral pentru București. Evoluții interesante în cazul retragerii din cursă a unor candidați. Piedone, prăbușit pe locul 4

27 Mai 2024
Sondaj electoral pentru București. Evoluții interesante în cazul retragerii din cursă a unor candidați. Piedone, prăbușit pe locul 4 Galerie foto (4)

Cel mai recent sondaj referitor la alegerile locale ce vor avea loc în București relevă faptul că, dacă alegerile ar avea loc duminica viitoare, Nicușor Dan se va impune în fața contracandidaților săi.

Conform sondajului, efectuat de Epsilon Poll, la comanda PSD, în perioada 22-24 mai 2024, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, Nicușor Dan ar obține 29%, Gabriela Firea 25%, în timp ce locul 3 ar fi ocupat de Sebastian Burduja cu 17%.

De asemenea, se remarcă faptul că Cristian Popescu Piedone se află într-o accentuată scădere în preferința electoratului, față de momentul începerii campaniei electorale, poziționându-se în prezent pe locul patru, adunând doar 16% din intenția de vot.

Sondajul a măsurat și posibile evoluții ale distribuirii voturilor în cazul în care unii dintre principalii candidați s-ar retrage din cursa pentru Primărie.

Într-un prim scenariu, cel al retragerii candidaturii lui Cristian Popescu Piedone, Gabriela Firea ar obține 35%. din voturile electoratului, urmată de Nicușor Dan cu 31%. și Sebastian Burduja cu 19%.

În cazul în care Gabriela Firea s-ar retrage din cursă, Nicușor Dan s-ar impune cu 35% din voturi, urmat de Cristian Popescu Piedone, cu 26% și Sebastian Burduja cu 22%.

În ceea ce privește direcția în care s-a îndreptat Bucureștiul în ultimii patru ani, sondajul relevă faptul că majoritatea locuitorilor Capitalei consideră că lucrurile au evoluat prost sau foarte prost - 63%, în timp ce 30% apreciază că lucrurile au mers spre foarte bine sau bine.

De asemenea, conform rezultatelor sondajului efectuat de Epsilon Poll, 29% dintre bucureșteni s-au declarat mulțumiți sau foarte mulțumiți de activitatea actualului primar, Nicușor Dan, în timp ce 54% sunt foarte nemulțumiți sau nemulțumiți.

Sondajul Epsilon Poll s-a bazat pe interogarea a 5.112 de persoane, adulte, active în mediul online cu identitate sau acces la internet prin adresă IP localizată în arealul municipiului București, în vârstă de peste 18 ani.

Marja de eroare a sondajului la nivelul întregului eșantion este de ±5%, la un nivel de încredere de 90%.

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră