Atac la ambasada Israelului din București: un sirian a aruncat cu un cocktail Molotov în clădire și apoi a încercat să-și dea foc

03 Iun 2024
Atac la ambasada Israelului din București: un sirian a aruncat cu un cocktail Molotov în clădire și apoi a încercat să-și dea foc

Un bărbat cu cetățenie siriană a aruncat un ”cocktail Molotov” la intrarea în ambasada Israelului din București și apoi a încercat să-și dea foc, relatează surse citate de Digi24.

Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, a mers la sediul ambasadei având asupra sa o sticlă incendiară pe care a aruncat-o în ușa clădirii.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan, bărbatul a făcut acest gest din motive personale, fiind nemulțumit că nu a obținut o anumită reședință. Oficialul a mai precizat că atacul nu are legătură cu contextul internațional, cu războiul dus de Israel în Gaza.

Trupele SRI au intervenit de urgență la fața locului în urma incidentului.

”Astăzi, 3 iunie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 14 Poliție au fost sesizați, de către Serviciul Român de Informații, cu privire la faptul că un bărbat ar fi încercat să se autoincendieze”.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul subunității, în cauză fiind identificat un bărbat, în vârstă de 34 de ani, cetățean străin”, transmite Poliția Capitalei.

Sirianul a fost prins
Imediat după ce a aruncat ”cocktail-ul Molotov”, bărbatul a fost imobilizat de forțele de ordine. El nu a dorit să colaboreze cu autoritățile

”Anterior sosirii polițiștilor, acesta a fost imobilizat de către Brigada Antitero a Serviciului Român de Informații”, mai transmit autoritățile. 

De asemenea, lucrători din cadrul Serviciului Român de Informații, care asigurau securitatea instituției, au procedat la stingerea incendiului. 

Au fost constatate distrugeri provocate la un afiș care se afla pe ușa clădirii, fără a fi înregistrate alte pagube materiale ori de altă natură.

Ar mai fi de precizat că Ambasada Israelului își desfășoară activitatea la un etaj superior al clădirii, ușa asupra căreia a fost aruncată sticla incendiară fiind doar una de acces.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 14 Poliție, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră