Institutul Cantacuzino devine unitate militară: Poate o mână militarizată va avea rezultate

23 Aug 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Institutul Cantacuzino devine unitate militară: Poate o mână militarizată va avea rezultate

Ministerul Apărării Naţionale pregăteşte un act normativ astfel încât Institutul Cantacuzino să fie trecut în subordinea sa şi să fie transformat în unitate militară. Măsura ar urma să fie luată în 3 săptămâni.

”Domnule ministru Bodog, vă rog ca, împreună cu domnule ministru Tuţuianu, în maxim o lună, Institutul Cantacuzino să devină parte componentă a MApN, fiindcă cu demersurile specialiştilor de acolo ne-am lămurit. Poate o mână mai de fier, mai militarizată un pic, poate să aibă în sfârşit rezultate”, a declarat miercuri premierul Mihai Tudose, la începutul şedinţei de Guvern, de miercuri, adresându-se ministrului Sănătăţii. 

Premierul l/a întrebat pe ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, dacă îi ajunge o lună  să preia institutul în subordinea MApN. " Sigur că dacă e sarcină, o preluăm. Am şi gândit cum ar putea fi organizat şi am făcut şi o evaluare prealabilă cu specialiştii din cadrul MApN, Direcţia medicală. Evident că nu am toate datele ca să mă pronunţ acum. Eu vă propun ca împreună cu domnul ministru Bodog, pe baza materialului de control pe care dânsul l-a făcut, în două săptămâni de zile să venim în guvern, maxim trei - daţi-ne trei, totuşi, ca să...", a răspuns Ţuţuianu, termen cu care Tudose a fost de acord. 

Ministrul Apărării a mai spus că va veni un proiect de act normativ de preluare a Institutului Cantacuzino, termenul de 3 săptămâni fiind suficient.  "Să îl preluăm şi să îl transformăm într-o unitate militară cu conducere militară şi, sigur, cu angajaţi care răspund criteriilor profesionale necesare unui asemenea institut. Ne asumăm această chestiune. E delicată, dar ne-o asumăm", a mai spus Ţuţuianu.

La începutul lunii august, ministrul Sănătăţii anunţa că la Institutul Cantacuzino se vor produce vaccinuri în circa 2-3 ani.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră