Şeful Fiscului a fost demis şi înlocuit cu o femeie

18 Iul 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Şeful Fiscului a fost demis şi înlocuit cu o femeie

Premierul Mihai Tudose a decis, marți, demiterea președintelui ANAF, Bogdan-Nicolae Stan, şi numirea în locul său a Mirelei Călugăreanu (foto dreapta). Ea a deţinut funcţia de director adjunct al Direcției Generale a Finanțelor Publice București.

Decizia premierului vine după ce liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, după ședința coaliției, că i-a cerut lui Tudose să analizeze activitatea ANAF  și să ia orice măsură pentru eficientizarea activității instituției.

"Eu i-am cerut premierului să analizeze foarte atent și cu maximă rigoare activitatea ANAF-ului și ne-a asigurat că se va întâmpla lucrul acesta în perioada imediat următoare", a declarat Liviu Dragnea.

Motivul înlocuirii şefului Fiscului ar fi că sub conducerea lui Bogdan Stan, ANAF a încasat sume mai mici din TVA faţă de programul asumat, în ciuda unei creşteri semnificative a consumului. 

Succesoarea lui Stan este caracterizată de surse din ANAF, citate de hotnews.ro, drept un "profesionist echilibrat". Ea nu are conexiuni vizibile cu lideri PSD sau ALDE.

Mirela Călugăreanu este funcţionar de carieră, ocupând anterior funcţii de conducere la Direcţia Generală de Administrare Mari Contribuabili şi la Direcţia Regională a Finanţelor Publice Bucureşti.

Ea este doctorand al Universităţii Lucian Blaga din Sibiu, potrivit unui articol publicat în Romanian Economic and Business Review. În 2007, Mirela Călugăreanu a promovat cu 95 de puncte din 100 posibile examenul pentru intrarea în breasla consultanţilor fiscali.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră