Ministrul Sănătății: Momentan, Institutul Cantacuzino nu are conducere. Marți, voi numi noul manager

25 Apr 2017 | scris de Magda Marincovici
Ministrul Sănătății: Momentan, Institutul Cantacuzino nu are conducere. Marți, voi numi noul manager

Directorul Institutului Cantacuzino, Alexandru Vladimirescu, şi-a dat demisia, ministrul Sănătății anunțând că marţi va numi un alt manager.

"Momentan, Institutul Cantacuzino nu are conducere. Este a doua decizie pe care trebuie să o iau în cursul zilei de astăzi - numirea managerul de la Institutul Cantacuzino. Managerul şi-a dat demisia după trecerea institutului de la Cercetare la Sănătate, deci va trebui să numesc pe cineva azi.
În ceea ce priveşte Spitalul Sfântul Pantelimon, cine a greşit, trebuie schimbat. La Cantacuzino, mi-aş dori să găsesc un manager care să rezolve problemele institutului. Voi fi alături de orice manager care doreşte să rezolve problemele de acolo", a precizat ministrul Sănătăţii, la International Health Forum, organizat de Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România.

Ministrul Florian Bodog consideră că este o prioritate pentru el, în acest mandat, redresarea situației  Institutului Cantacuzino.

"Este o prioritate pentru mine, este o prioritate a mandatului meu, Mi-aş dori să găsesc un manager care să rezolve problemele Institutului Cantacuzino, nu neapărat să producă vaccinuri, pentru că în acest an nu va putea, dar să intre într-o linie dreaptă, ca să-şi recapete toate autorizările. Institutul Cantacuzino nu mai are în prezent nicio autorizare de producere de vaccin", a anunțat ministrul Bodog.

De asemenea, ministrul Sănătății a mai anunțat că ia în calcul inclusiv schimbarea echipei manageriale de la Spitalul ''Sfântul Pantelimon'', după ce un pacient a murit din cauza unei transfuzii greșite.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră