Cum se deschid școlile în fiecare localitate

05 Feb 2021 | scris de A.V.
Cum se deschid școlile în fiecare localitate

Ministerul Educației a publicat, vineri, scenariile pentru deschiderea școlilor în care se află fiecare localitate din țară, scrie g4media.ro.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a precizat că 149 de localități sunt acum în scenariul roșu, iar 903 localități în scenariul galben, restul de 2881 fiind în verde.

Bucureștiul se află în scenariul galben, adică vor fi reluate activitățile în creșe, grădinițe, clasele 0-4, precum și clasele terminale de gimnaziu și liceu – 8, 12 și 13.

Între cele 149 de localități aflate în scenariul roșu se regăsesc și municipiile Alba Iulia, Cluj Napoca, Timișoara, Baia Mare, Zalău, Codlea, Orăștie, Sighetu Marmației, Baia Sprie, Vatra Dornei, Rădăuți și orașele Ghimbav, Turceni, Otopeni, Popești Leordeni, Bragadiru.

Lista cu scenariile în care se află fiecare localitate poate fi consultată aici

Scenariile anunțate de autorități pentru revenirea copiilor la școală începând de luni:

Scenariul verde – incidența cumulată în ultimele 14 zile mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori – revin toți copiii la școală

Scenariul galben – incidența între 1 și 3 la 1.000 de locuitori – se reiau activitățile în creșe, grădinițe, clasele 0-4, 8, 12 și 13

Scenariul roșu – incidența mai mare de 3/1.000 – se reiau activitățile în creșe, grădinițe, clasele 0-4

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră