Carantină la Mamaia: 1.500 de români vor fi aduși cu avioanele din Italia. Președintele CJ Constanța: "Este un act iresponsabil, fără precedent"

21 Mar 2020
Carantină la Mamaia: 1.500 de români vor fi aduși cu avioanele din Italia. Președintele CJ Constanța: "Este un act iresponsabil, fără precedent"

Prefectura Constanța a anunțat sâmbătă că autoritățile au dispus ca începând de sâmbătă, aproximativ 1.500 de români „captivi în Italia” să fie repatriați cu mai multe aeronave care vor ateriza pe Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu".

Transportul umanitar este realizat de Ministerul Afacerilor Externe și aprobat de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, și de șeful DSU, Raed Aarafat.

Românii repatriați ar urma să fie duși automat în carantină în mai multe hoteluri din stațiunea Mamaia, potrivit Mediafax.

Președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, a criticat dur decizia Guvernului și a transmis, printr-o postare pe Facebook, că județul Constanța nu are capacitatea medicală – număr de paturi, teste, echipamente – pentru un asemenea flux de oameni.

„Lipsa testelor, a disponibilului de paturi, a echipamentelor necesare într-o situație atât de gravă - conduce la o criză sanitară și umanitară. Este un act iresponsabil, fără precedent!", a scris Horia Țuțuianu.

Acesta a făcut apel la Guvern și la președintele țării să nu transforme Constanța într-un județ izolat.

„Fac apel la președintele Iohannis, la Guvernul României să ia măsurile care se impun și să nu transforme Constanța într-un județ izolat. Oamenii trebuie triați epidemiologic și transportați în mod asistat în județele de unde provin", a mai scris șeful Consiliului Județean Constanța.

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța este unul dintre cele 7 centre din România în care pot fi tratate persoanele infectate cu coronavirus.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră