Biserica de lemn de la Breb (1642), adusă la viaţă de o companie românească, de Prinţul Charles şi de zeci de voluntari

09 Feb 2020
Biserica de lemn de la Breb (1642), adusă la viaţă de o companie românească, de Prinţul Charles şi de zeci de voluntari

Este de notorietate publică afinitatea Prinţului Charles pentru zona Maramureşului, însă dintre toate peisajele incredibile pe care le oferă acele plaiuri, Alteţa Sa Regala s-a îndrăgostit pe loc de localitatea Breb, achiziţionându-şi aici două case din lemn.

După ce a aflat povestea biserii de lemn de la Breb, întristat fiind de starea critică în care se află lăcaşul de cult, Prinţul Charles a a început să se implice pentru a aduce din nou la viaţă acest monument de o valoare incomensurabilă din Patrimoniul României, scrie Plus Communication.

Acțiunea de restaurare pentru Biserica de lemn de la Breb a fost posibilă la inițiativa “Ambulanța pentru monumente”, care face parte dintre acţiunile Asociației Monumentum, organizaţie care intervine pentru a salva clădiri istorice aflate în stare gravă de degradare.

Materialele au fost sponsorizate de catre Deposib și Coroana Britanică. Acţiunea s-a finalizat cu succes în data de 23 aprilie 2018, asfel că locuitorii satului Breb au putut participa cu bucurie la prima slujbă religioasă.

Biserica de lemn de la Breb (judeţul Maramureş) este un lăcaş de cult construit în 1642, cu cel mai vechi turn de biserică din România, cu cea mai veche pictură pe pânză din ţară şi totodată aflat pe lista monumentelor ale Patrimoniului Naţional.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră