Prinţul Charles al Marii Britanii a corespondat timp de peste 40 de ani cu Nancy Reagan, fostă primă doamnă a Statelor Unite, iar într-o scrisoare adresată confidentei sale a vorbit şi despre mariajul său cu Lady Diana, supranumită şi "Prinţesa Inimilor".
În acele scrisori, dezvăluite în presa britanică, prințul Charles detalia sentimentele sale față de sfârșitul căsniciei cu Diana, adulată de lumea întreagă. În una dintre scrisori, prințul de Wales spunea că "lucrurile se înrăutățesc tot mai mult'.
Într-o altă scrisoare scrisoare din 1992, vorbind despre destrămarea căsniciei sale, intens mediatizată, prințul britanic îi spunea lui Nancy Reagan: 'Draga mea Nancy, nimeni nu poate să înțeleagă cu adevărat aceste lucruri până când nu i se întâmplă lui însuși și tocmai de aceea pare că lucrurile se înrăutățesc tot mai mult".
"Într-o bună zi îți voi spune întreaga poveste. E un fel de tragedie greacă și ar putea fi transformată cu siguranță într-o piesă de teatru foarte bună!", a adăugat prințul Charles.
Într-o altă scrisoare, din 1985, prințul britanic a mulțumit soților Reagan pentru ospitalitatea lor și pentru spectaculoasa gală organizată la Casa Albă care a inclus și un moment devenit ulterior celebru, după ce prințesa Diana a dansat cu actorul John Travolta.
"Diana nu și-a revenit nici acum după ce a dansat cu John Travolta, Neil Diamond și Clint Eastwood într-o singură seară, fără să mai vorbesc despre dansul cu însuși președintele Statelor Unite!", îi scria prințul Charles lui Nancy Reagan.
Textele au fost făcute publice după ce scrisorile au fost donate şi au ajuns în arhivele de la Ronald Reagan Presidential Foundation and Library din Simi Valley, California, după moartea lui Nancy Reagan, în 2016. Fosta primă doamnă a Americii şi-a exprimat dorinţa ca după moartea ei toate documentele sale să fie donate acelei fundaţii.
The Mail on Sunday a explicat felul în care prinţul Charles s-a împrietenit cu soţii Reagan în 1974, în perioada în care el lucra pentru Royal Navy şi a petrecut o săptămână în reşedinţa din Palm Springs a lui Walter Annenberg, pe atunci ambasador al Statelor Unite la Londra. În acea epocă, Ronald Reagan era guvernator al statului american California.