Antena 3: Un influent cleric iranian s-a sinucis în centrul Bucureștiului

19 Iun 2020 | scris de A.V.
Antena 3: Un influent cleric iranian s-a sinucis în centrul Bucureștiului

Un bărbat cazat la un hotel din Capitală, în zona Piața Romană, a căzut în gol, vineri, de la etaj, și a murit. Potrivit Antena 3, a fost sinucidere: bărbatul era un influent iranian care urma să fie extrădat în țara sa, fiind acuzat în Teheran pentru corupție.

Potrivit sursei citate, iranianul era un cleric și fost magistrat și urma să fie extrădat luna viitoare. Regimul de la Teheran îl acuza de mită în valoare de jumătate de milion de dolari, scrie stiripesurse.ro.

Conform Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), la ora 14,30, reprezentanţii unui hotel au sesizat la 112 că un bărbat care era cazat acolo a căzut de la un etaj superior, decedând. 

Cercetările poliţiştilor de la DGPMB au fost preluate de Biroul Morţi Suspecte şi Ucideri din Culpă din cadrul Serviciului Omoruri, pentru stabilirea împrejurărilor prin care s-a produs evenimentul.

Gholem Reza Mansouri, a fost arestat la 12 iunie în România, în baza unui mandat de urmărire internațională transmis prin Interpol, relatează Radio Europa Liberă.

După ce militanții pentru drepturile omului l-au acuzat de torturarea și încarcerarea ziariștilor independenți din Iran, fostul oficial a căzut și în dizgrația regimului de la Teheran, care îl acuză acum că a luat mită în valoare de jumătate de milion de euro.

Mansouri a fost în Iran un influent cleric, procuror și judecător. Ca judecător, susțin militanții pentru drepturile omului, el a trimis după gratii jurnaliști independenți, critici la adresa puterii, pe baza unor dovezi contrafăcute. Jurnaliștii încarcerați au fost supuși torturii. În 2013, a ordonat arestarea simultană a 20 de jurnaliști într-o singură zi.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră