A. Rafila, la Marius Tucă Show, în contextul renunţării lui Florin Cîţu: "Avem o criză a neîncrederii"

12 Mar 2020
A. Rafila, la Marius Tucă Show, în contextul renunţării lui Florin Cîţu: "Avem o criză a neîncrederii"

Prof. univ. dr. Alexandru Rafila, invitat în emisiunea Marius Tucă Show, să comenteze criza mondială provocată de noul coronavirus, a "prins" în direct momentul în care Florin Cîţu  a reacționat în urma declarațiilor lui Florin Cîțu, după ce și-a depus mandatul de prim-ministru desemnat.

„Nu e criza coronavirusului, noi nu avem o criză a coronavirusului. Avem o criză a neîncrederii în instituțiile publice. Trebuie să creștem acolo încrederea. Cred că semnalul pe care ar trebui să îl dea clasa politică e de siguranță în decizie. Decizia trebuie fundamentată pe recomandările pe care le fac profesioniștii și nu trebuie politizată în sensul de a câștiga capital electoral această problemă de sănătate publică", a declarat Alexandru Rafila în emisiuniunea Marius Tucă Show, în contextul dublei crize, politice şi sanitare, cu care se confruntă România acum.

Şedinţa Parlamentului privind învestirea Guvernului a fost suspendată, joi, după ce Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat.

În 28 februarie, premierul desemnat, Florin Cîţu, a depus la Parlament lista Cabinetului şi programul de guvernare. Miniştrii propuşi au fost audiaţi săptămâna trecută în comisiile parlamentare de specialitate.

Preşedintele Klaus Iohannis urmează să facă o declaraţie de presă în cursul serii de joi. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră