A. Rafila, la Marius Tucă Show: În România, avem 200, 250 de epidemiologi, în condițiile în care doar în Wuhan erau 9.000

09 Mar 2020 | scris de Mediafax
A. Rafila, la Marius Tucă Show: În România, avem 200, 250 de epidemiologi, în condițiile în care doar în Wuhan erau 9.000

În România, există, în prezent, 200, 250 de epidemiologi, în condițiile în care doar în regiunea Wuhan erau, la momentul apariției noului coronavirus, 9.000 de astfel de medici, a afirmat, luni, la Marius Tucă Show, președintele Societăţii Române de Microbiologie (SMR), Alexandru Rafila.

„La Wuhan, întotdeauna, dacă exista un caz nou, toată ancheta era făcută de această echipă (formată din cinci medici - n. red). Elementul protejării resursei umane în România, și anume cei care fac testarea în laborator. Aici nu e vorba doar de echipament în sine. Dincolo de asta trebuie să ai personalul. Avem 200, 250 de epdemiologi, în condițiile în care doar în Wuhan erau 9.000”, a spus Alexandru Rafila.

Conform sursei citate, este foarte probabil ca anul viitor sa apară un vaccin împotriva coronavirusului.

„Una e să îl avem și alta e să îl avem disponibil. Vaccinul va fi făcut de unul, doi producători și apoi va fi o concurență între state. Noi am avut Institutul Cantacuzino și nu am avut nevoie de alt producător pentru vaccin”, a adăugat Alexandru Rafila.

Conform președintelui SMR, copiii și tinerii cu vâsta de până la 18 ani se îmbolnăvesc mai rar.

„De la copii până la 15 ani, mortalitatea e zero. (Fumătorii sunt mai predispuși la îmbolnăvire - n.red.) pentru că apărare locală e afectată de consumul de tutun”, a mai spus Rafila, la Marius Tucă Show.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră