Compania Coca-Cola testează prima sticlă de hârtie

13 Feb 2021 | scris de Istvan Deak
Compania Coca-Cola testează prima sticlă de hârtie

Coca-Cola urmează să testeze o sticlă de hârtie ca parte a unei obiectiv pe termen lung pentru a elimina în totalitate plasticul din ambalajul său, relatează BBC.

Prototipul este realizat de o companie daneză dintr-o carcasă de hârtie foarte rezistentă, dar care mai conține o căptușeală subțire din plastic.

Provocarea este de a crea o sticlă 100% reciclabilă, fără plastic, și care să nu permită gazelor să iasă din băuturile carbogazoase. Dar și să elimine orice risc de a modifica gustul băuturii.

The Paper Bottle Company, sau Paboco, este firma daneză din spatele dezvoltării suportului pe hârtie.

O parte a provocării a fost crearea unei structuri capabile să reziste forțelor exercitate de băuturile gazoase – cum ar fi cola și berea – care sunt îmbuteliate sub presiune.

În plus, hârtia trebuie să poată fi modelată, pentru a crea forme și dimensiuni distincte ale sticlei pentru diferite mărci, la care se adaugă imprimarea etichetelor.

 

Absolut, producătorul de vodcă, urmează, la rândul său, să testeze 2.000 de sticle de hârtie, în Marea Britanie și Suedia, pentru băutura carbogazoasă de zmeură.

Și compania de bere Carlsberg construiește prototipuri ale unei sticle de bere din hârtie.

Alte stiri din Verde

Ultima oră