Teatrul Naţional "I.L.Caragiale" deschide stagiunea în această seară cu: „Dumnezeu se îmbracă de la second-hand”

18 Sep 2015
Teatrul Naţional
„Dumnezeu se îmbracă de la second-hand”, un titlu de succes, care ne aminteşte că avem nevoie de dramaturgia realităţii româneşti de ieri şi de azi, revine pe afişul Teatrului Naţional "I.L.Caragiale" vineri 18 septembrie, la ora 19.30, la Sala Studio, chiar în prima seară a noii stagiuni 2015-2016. O satiră ţesută pe mai multe paliere ale naraţiunii, cuprinzând un arc peste timp trasat cu fineţe, şi dramatic şi istoric, piesa lui Iulian Margu, adusă în scenă de Ion Caramitru la începutul precedentei stagiuni, ne poartă, datorită unui pian celebru şi nemuritorului vals, de a o epocă la alta, de la o generaţie la alta, prin caruselul unei impresionante poveşti de familie.

Turneul la Chișinău

După reîntâlnirea cu publicul bucureştean, piesa „Dumnezeu se îmbracă de la second-hand” se va juca la Chişinău, 25 şi 26 septembrie, pe scena Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”, cu ocazia Reuniunii teatrelor naţionale din România. Teatrul Naţional din Bucureşti mai prezintă cu aceeaşi ocazie, şi în aceeaşi perioadă, spectacolele 20 ani în Siberia după Aniţa Nandriş-Cudla, regia Sorin Misirianţu (titlu inclus în programul Procesul comunismului prin teatru) şi ActOrchestra, una din cele mai reuşite producţii ale programului 9G, o creaţie colectivă, "orchestrată" regizoral de Horia Suru.

Vernisaj de fotografie japoneză

Tot în prima zi a noii stagiuni, la sediu, în foaierul Sălii Media, de la ora 18.00, va avea loc vernisajul unei duble expoziții de fotografie semnată de artiștii japonezi Yoshinori HASHIMOTO și Masanobu YOSHIMURA. Dacă primul nume este deja bine-cunoscut publicului din România, numai la TNB a avut câteva expoziţii până în prezent, iar cu această ocazie continuă să ne familiarizeze cu o lume plină de mister şi de culoare, cea a festivalurilor japoneze, domnia sa fiind şi fondatorul, în 2003, al Asociaţiei Culturale Româno-Japoneze, despre cel de-al doilea expozant trebuie să vă spunem că este discipolul unuia dintre cei mai mari artişti fotografi japonezi, Shintaro Shiratori.

Expoziţia de la Bucureşti va fi una de fotografie publicitară. Fotografiile sale au fost expuse în cadrul a numeroase expoziții și au câștigat o serie de premii naţionale (Marele Premiu al Asociației Fotografilor din Japonia în 2006, Premiul I al Asociației Fotografilor de Publicitate din Japonia în 2009, Marele Premiu al aceleiași Asociații în 2015 ş.a.).
Această expoziţie, care se înscrie în programul TNB-Parateatral/Arte vizuale va fi deschisă publicului spectator până la data 10 octombrie 2015.
 

Alte stiri din Teatru

Ultima oră