Pe 6 mai, primul spectacol de teatru online în direct !

03 Mai 2020 | scris de Alex Revenco
Pe 6 mai, primul spectacol de teatru online în direct !

Miercuri, 6 mai, de la ora 19.00, pe www.teatrulacinema.ro/matinalul are loc premiera spectacolului “Un matinal TV din 2033”

Punem pariu ca titlul  “Un matinal TV din 2033” ti-a trezit curiozitatea si probabil ca gandul te-a dus la un viitor sumbru! Ei bine, nu! Pe un lait-motiv zilnic si ubicuu, cum este cel reprezentat de talk-show-urile de televiziune contemporane, regizoarea Theo Herghelegiu a suprapus o miza temporala care schimba toata paradigma de perceptie, folosing cinci actori extraordinari care imbraca pentru o ora haina unor moderatori TV din viitor, cu tot tacamul asteptat: stiri sportive, politice, culturale, despre vreme, monden, dialog cu cititorii, comentarii la “ordinea zilei” si, desigur, invitati speciali in direct.

De departe, exista trei motive principale pentru care trebuie sa vezi aceasta piesa de teatru:

1. Modul in care scenariul reuseste sa se refere la viitor intr-o exprimare nedistopica, cu puternice referinte culturale serioase si teme anxioase dar salvand aparentele printr-o exploatare continua si subliminala a comediei de situatie.

2. Prima piesa de teatru online din Romania care se joaca live, adica in direct, exact cum explica pe vremuri tanti Thalia ca se face teatru, cand actorul respira in acelasi timp cu spectatorul (sau invers). Actorii joaca de acasa, se foloseste tehnologia Zoom, spectacolul pleaca catre marele public de pe o platforma de specialitate, cu acces general, nelimitat si nerestrictionat.

3.  Invitatii speciali, in numar de cinci, altii de fiecare data, diferiti de la reprezentatie la reprezentatie, care puncteaza decisiv in senzatia de moment fara sa altereze niciun algoritm al actiunii. Descopera noi invitati la fiecare alta “premiera” saptamanala! Lor li se adauga actorii din “reclamele” emisiunii care livreaza genial cateva momente decupate parca din universul lui Eugen Ionescu.

Asadar: “Un matinal TV din 2033”

Distributia: (in ordinea aparitiei)- Gabriel - Karl Baker, Tania - Adriana Dragut, Mirela - Dana Vulc, Constantin - Eduard Petru Jighirgiu, Jojo - Ioana Marcoiu, Vlad - David Jighirgiu

actori din reclame - Marius Manole, Serban Pavlu, Adelaida Zamfira + 5 invitati surpriza (sportivi, filozofi, scriitori, politicieni, personalitati media)

Asistenta tehnica si muzica: Eduard Petru Jighirgiu, Grafica: Kalliste Media, Desen: Sophia Lupu, Producator executiv: Gianiny Munteanu, Scenariul si regia artistica: Theo Herghelegiu

O productie Meraki Arts si Teatrul Arca sustinuta de Teatrul la Cinema, Fundatia ParteR si Acting Dream Musical Theater.

Alte stiri din Teatru

Ultima oră