VIDEO: Astronauţii au mâncat pentru prima dată salată cultivată în spaţiu

12 Sep 2015
VIDEO: Astronauţii au mâncat pentru prima dată salată cultivată în spaţiu
Expediţia 44 la Stația Spațială Internațională s-a încheiat cu succes după ce cei trei astronauți - rusul Ghenadi Padalka (stinga), kazahul Aidyn Aimbetov (centru) și danezul Andreas Mogensen (dreapta) au aterizat sâmbătă în Kazahstan, scrie theconversation.com.

Astfel, rusul Ghenadi Padalka a devenit astronautul care a petrecut cele mai multe zile în spaţiu: 879, în cinci misiuni. Expediţia cu nr 44 a prilejuit, totodată, şi lansarea celui mai îndrăzneţ studiu din istoria ştiinţei în cadrul căruia astronauţii au mâncat prima dată salată cultivată în spațiu.

Membrii echipajul au învățat cum să supraviețuiască în afara planetei noastre - cunoștințe esențiale în perspectiva parcurgerii unor distanțe mai lungi pentru explorarea sistemului solar. 

Se fac o mulțime de studii pe Stația Spațială Internațională, în domenii variate, inclusiv fiziologie umană. Majoritatea acestor studii nu pot fi făcute în altă parte deoarece staţia deţine un laborator unic.

Studiile privind viaţa în afara Terrei nu sunt deloc ieftine. SUA, Rusia , Japonia , si Europa au cheltuit în ultimii 30 de ani aproximativ 100 de miliarde de euro pe Stația Spațială Internațională. Contribuția europeană este de 8 miliarde de euro, în aceeaşi perioadă, ceea ce presupune aproximativ un euro pe an pe cap de cetăţean european.

Citiţi mai multe ştiri din Ştiinţă!



.

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră