PREMIERĂ ISTORICĂ. New Horizons, la marginea Sistemului Solar! Sonda trece la cea mai mică distanţă de Pluto - URMĂREȘTE LIVE evenimentul spațial al anului

14 Iul 2015
PREMIERĂ ISTORICĂ. New Horizons, la marginea Sistemului Solar! Sonda trece la cea mai mică distanţă de Pluto  - URMĂREȘTE LIVE evenimentul spațial al anului
Sonda spațială americană New Horizons, lansată de NASA în 2006, va trece azi la cea mai mică distanţă de Pluto, după ce a parcurs aproximativ 5 miliarde de kilometri prin spaţiu. "Întâlnirea" este considerată de specialişti principalul eveniment spaţial al anului 2015.
 
Este pentru prima oară când oamenii vor avea șansa de a privi de la cea mai mică distanță Pluto, planeta pitică aflată la marginea sistemului nostru solar. 

URMĂREȘTE LIVE 

New Horizons va ajunge la 12.000 de kilometri deasupra planetoidului, după o călătorie de 4,8 miliarde de kilometri în adâncul Sistemului Solar. 
 
NASA a publicat recent noi imagini ale piticei Pluto şi ale celui mai mare satelit al său, Charon, iar, pe măsură ce sonda New Horizons se apropie de ţinta sa, fotografiile devin din ce în ce mai clare şi colorate. Fotografiile pe care New Horizons le va trimite azi către Pământ vor fi primele de acest gen, ceea ce le va permite oamenilor de știință să își facă o idee mult mai clară despre îndepărtata Pluto. 
 
Pluto se află în Centura Kuiper, o regiune de miniplanete şi alte corpuri îngheţate care orbitează Soarele dincolo de Neptun şi despre care se crede că sunt rămăşiţe ale procesului de formare a Sistemului Solar, în urmă cu 4,6 miliarde de ani. 
 
Este ultima dintre regiunile neexplorate ale Sistemului Solar. Marte a fost fotografiată în 1965, Venus şi Mercur în 1974 şi 1975, Jupiter în 1979, iar Saturn în 1980. 
 
Sonda New Horizons a fost lansată de NASA, la 19 ianuarie 2006, în cadrul Programului New Frontiers și este concepută pentru studierea sistemului Pluto - Charon. 
 
Finalizarea misiunii New Horizons este așteptată peste 15-17 de ani de la data lansării. 

NASA EDUCATIONAL - TV CHANNEL


Broadcast live streaming video on Ustream


NASA - PUBLIC TV CHANNEL


Broadcast live streaming video on Ustream


 

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră