NASA anunță un CUTREMUR MAJOR în viitorul apropiat! Oamenii de știință, BULVERSAȚI de previziunile Agenției spațiale americane

23 Oct 2015
NASA anunță un CUTREMUR MAJOR în viitorul apropiat! Oamenii de știință, BULVERSAȚI de previziunile Agenției spațiale americane
Vești proaste pentru cei care locuiesc în sudul Californiei! Potrivit unui studiu al Agenției spațiale americane (NASA), există 99,9% șanse ca Los Angeles să fie lovit de un cutremur puternic, de minim 5 grade pe scara Richter. Specialiștii NASA spun că seismul se va produce în următorii doi ani și jumătate, scrie Huffington Post.

Studiul, apărut marți în Earth and Space Science, după ce inițial fusese publicat online, a abordat potențialul unui astfel de seism în zonă, raportat la cutremurul de 5,1 pe Richter care a avut loc în martie 2014, în Los Angeles.

Specialiștii NASA susțin că potențialul zonei indică șanse mari ca un seism cu magnitudinea cuprinsă între 6,1 și 6,3 să se producă în viitorul apropiat.

STUDIUL NASA POATE FI ACCESAT AICI

Ce a atras însă atenția tuturor este predicția potrivit cărea sunt șanse de 99,9% ca un cutremur de minim 5 grade să se producă în Los Angeles, până în aprilie 2018.

Studiul mai arată că există 35% șanse ca seismul să aibă o magnitudine de 6 grade sau mai mare.

Andrea Donnellan, geofizician la NASA, a declarat că studiul nu ar trebui să-i surprindă pe cei care trăiesc în Los Angeles.

"Dacă te uiți pe statistici, vei observa că în ultimii 81 de ani s-au produs 32 de cutremure cu magnitudine peste 5 grade pe Richter în Los Angeles. Deci un cutremur la fiecare trei ani", a explicat Donnellan.

Institutul american de Geofizică (USGS) a anunțat, prin intermediul unui comunicat, că modalitatea prin care NASA a ajuns la astfel de concluzii este neclară.

"Acest studiu spune că sunt șanse de 99,9% ca un cutremur de minim 5 grade să se producă în Los Angeles, în următorii trei ani. Însă nu ni se precizează cum s-a ajuns la aceste cifre", precizează USGS.

Lucy Jones, seismolog foarte cunoscut în California, susține declarația USGS și afirmă că predicțiile făcute de NASA sunt alarmante și nu fac decât să producă panică în rândul populației.

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră