Cât va dura şi cât va costa un transplant de cap

23 Mai 2015
Cât va dura şi cât va costa un transplant de cap
Neurochirurgul italian Sergio Canavero isi sustine, in continuare, proiectul de realizare a unui transplant de cap la om, intampinat cu o veritabila avalansa de ironii si de critici, si declara ca "multi oameni bogati" si-au exprimat interesul fata de o asemenea operatie care ar costa in jur de zece milioane de dolari si ar dura doua zile, relateaza EFE, citată de Agerpres.

"Voi demonstra lumii intregi' ca acest experiment poate reusi si ca toate indoielile la adresa lui tin de 'limitele mentale ale umanitatii", a afirmat, intr-un interviu, acest specialist de 51 de ani, de la Spitalul TLe Molinettet din Torino.

El isi va prezenta controversata idee in cadrul celei de-a 39-a conferinte anuale a American Academy of Neurological and Orthopaedic Surgeons (Academia Americana a Chirurgilor in domeniul Neurologiei si Ortopediei), care va avea loc in zilele de 12 si 13 iunie, in orasul american Annapolis. Intitulata 'Transplant de cap: Viitorul este acum', expunerea sa ocupa un loc cheie in programul reuniunii.

Sergio Canavero nu a furnizat date tehnice, motivand ca acestea pot fi gasite in publicatiile sale. In schimb, a dat amanunte despre ce ar urma sa se intample in sala de operatie. 'Acolo se vor intalni cei doi, donatorul de corp si primitorul de corp. Capul ce trebuie transplantat va fi racit la 12 grade si apoi se va trece la decapitarea celor doua persoane, sectionandu-se vasele sangvine, muschii si oasele. Dupa care, va incepe faza in care pacientul va primi noul sau corp', a explicat medicul italian. 

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră