Cafeaua, inamicul disfuncţiei erectile. Două ceşti pe zi îi vin de hac

22 Mai 2015
Cafeaua, inamicul disfuncţiei erectile. Două ceşti pe zi îi vin de hac
 Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Texas arată  că un consum regulat de cafea, de cel puţin două ceşti pe zi, reduce cu 42% apariţia disfuncţiei erectile, scrie The Guardian.

Conform studiului realizat pe 3724 bărbaţi, de peste 20 de ani, cofeina relaxează vasele de sînge din penis ceea ce duce la creşterea fluxului sanguin. O cană de cafea conţine aproximativ 100 mg de cofeină.

"Deşi în timpul studiului am observat o reducere a disfuncţiei erectile la bărbaţii obezi şi hipertensivi, nu acelaşi lucru este valabil pentru cei cu diabet, boală ce este unul dintre cei mai puternici factori de risc în cazul disfuncţiei erectile. Deci, nici o surpriză în acest caz", a declarat conducătorul studiului, David Lopez.

Un alt studiu, realizat în 2012, arată că prin consumul mai multor ceşti de cafea pe zi se previne cancerul de colon. Studiul a fost considerat însă neconcludent, o protecţie împotriva cancerului de colon fiind asigurată, în opinia specialiştilor, prin renunţarea la fumat, o dietă sănătoasă şi multă mişcare.

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră