Astronomii în delir! A fost descoperit un sistem solar identic cu al nostru!

17 Iul 2015 | scris de Sebastian S. Eduard
Astronomii în delir! A fost descoperit un sistem solar identic cu al nostru!
Descoperire de senzaţie făcută de o echipă de astronomi din Chile! Aceştia au identificat recent un sistem solar ce pare identic cu al nostru.

Există aici o planetă cvasi-identică cu Jupiterul nostru, de acelaşi volum cu Jupiterul nostru, care are o mişcare de rotaţie în jurul unui Soare ca al nostru, soare care are o vîrstă şi o compoziţie foarte asemănătoare cu ale soarelui nostru.

Potrivit cercetătorilor, e foarte posibil ca acest sistem solar, denumit de cercetători HIP 11915, să aibă mai multe planete asemănătoare cu Pămîntul nostru, care, deci, să susţină viaţa.

Pînă acum, studiile cercetătorilor s-au axat pe studiul sistemelor solare foarte puţin asemănătoare cu al nostru, care sînt populate de planete uriaşe, vizibile pentru aparatura noastră. Faptul că acum astronomii au descoperit acest sistem solar ce pare în oglindă cu al nostru este, prin urmare, o descoperire cu adevărat senzaţională, iar descoperirea unui Jupiter atît de asemănător cu al nostru e un moment de cotitură în astronomie.

Jorge Melendez, coordonatorul echipei care a făcut descoperirea, a poreclit acest sistem solar Sistemul Solar 2.0 şi acum, caută o planetă asemănătoare cu Pămîntul, căreia să-i spună Pămîntul 2.0.

Megan Medell, de la Universitatea din Michigan, şi ea parte din echipă, a spus că descoperirea este „un semn incitant” al existenţei altor sisteme solare identice sau cvasi-identice cu al nostru, care abia aşteaptă fie descoperite.

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră