Nadia Comăneci, șocată de vestea privind moartea campionului mondial, gimnastul Kurt Thomas. Surpriza dintr-un dosar CNSAS

07 Iun 2020 | scris de A.V.
Nadia Comăneci, șocată de vestea privind moartea campionului mondial, gimnastul Kurt Thomas. Surpriza dintr-un dosar CNSAS

Kurt Thomas , câștigătorul primei medalii de aur la Campionatul Mondial din istoria gimnasticii Statelor Unite, a decedat la 5 iunie, în urma unui anevrism la artera bazilară, care a provocat un atac cerebral masiv.

Thomas, cunoscut pentru competențele sale extraordinare atât la cal cu mânere, cât și la sol, a obținut opt medalii mondiale, dintre care trei din aur, la Campionatele Mondiale din 1978 și 1979.

Regina gimnasticii românești, Nadia Comăneci, a postat imediat ce a aflat vestea despre moartea lui Kurt Thomas un mesaj pe rețeaua de socializare Twitter, transmițând publicului că lumea gimnasticii americane este întristată, șocată și devastată de vestea privind moartea lui Thomas.

 

UPDATE

Istoricul Stejărel Olaru notează, în pagina sa de Facebook, un detaliu interesant legat de marele sportiv american, decedat la numai 64 de ani.

Potrivit lui Stejărel Olaru, Kurt Thomas a vizitat România în 1984, în plin regim Ceaușescu. A venit împreună cu o echipă de jurnaliști de la canalul de televiziune american ABC. Așa a ajuns marele sportiv să intre în colimatorul temutei Securități române.

”Întâmplător, i-am întâlnit numele în arhiva Securității. Pentru a participa la un eveniment, Kurt Thomas a vizitat România în 1984 împreună cu o echipă de jurnaliști de la canalul de televiziune ABC. Avea aici câțiva prieteni și era apreciat de sportivii români. Dar și urmărit. De Securitate, desigur, care l-a filat în acele zile de dimineața până seara. Nu fără motiv. Era suspectat că plănuiește să organizeze un act de „răpire-trădare” despre care am să povestesc cu altă ocazie...”, notează istorul, care publică și documentul descoperit în arhiva CNSAS.

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră