Un alt efect devastator al noului coronavirus. Deteriorează pereții interiori ai vaselor de sânge

26 Apr 2020 | scris de A.V.
Un alt efect devastator al noului coronavirus. Deteriorează pereții interiori ai vaselor de sânge

Medicii au remarcat un risc crescut de microtromboze: formarea de cheaguri mici în sânge care pot bloca milioanele de capilare de sânge din corpul uman.
Este de acum evident faptul ca trecem de la o surpriză la alta in ceea ce priveste infecția cu Covid-19. Prezentată pentru prima dată ca o pneumonie atipică, boala continuă să acumuleze ciudățeniile. Începând cu simptomele neașteptate: leziuni ale pielii, pierderea gustului (ageusia) și / sau miros (anosmia), tranzitorii sau nu, tulburări neurologice (citiți mai sus), leziuni renale și cardiace etc.

Medicii au descoperit un risc crescut de microtromboză. Acest lucru presupune formarea unor cheaguri mici de sânge care pot înfunda milioanele de vase capilare sangvine din corpul uman, scrie Le Figaro.

Alte simptome neaşteptate includ leziuni ale pielii, pierderea gustului/mirosului, tulburări neurologice, leziuni renale şi cardiace.

Există situaţii speciale pentru persoanele aflate în categoriile de risc.

Fumătorii sunt de cinci ori mai puţin susceptibili de a fi infectaţi decât cei care nu au acest viciu. Dar sunt mai predispuşi să îşi degradeze starea de sănătate din cauza obiceiului nociv şi pot contracta boala. După cum au arătat studiile, sexul şi greutatea sunt factori independenţi de risc.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră