A murit suceveanul infectat cu coronavirus adus la București în elicopter cu IPS Pimen. Era tatăl a 10 copii

25 Apr 2020 | scris de A.V.
A murit suceveanul infectat cu coronavirus adus la București în elicopter cu IPS Pimen. Era tatăl a 10 copii

A murit suceveanul infectat cu coronavirus adus la București în elicopter cu IPS Pimen. Era tatăl a 10 copii și înainte să fie confirmat pozitiv cu coronavirus fusese în Germania, în cursă, relatează observatornews.ro.

Lucian Covaliu (47 de ani), tată a 10 copii, s-a stins din viață. Era infectat cu coronavirus și la începutul acestei săptămâni a fost transferat de la Spitalul Județean Suceava la Institutul „Matei Balș” din București, deoarece starea lui se agravase. Suceveanul a fost transportat cu elicopterul împreună cu ÎPS Pimen.

La data de 13 aprilie 2020, Lucian Covaliu a fost internat la Spitalul Județean din Suceava având probleme pulmonare cauzate de coronavirus, iar următoarea zi a fost transferat la Terapie Intensivă, deoarece starea sa de sănătate s-a agravat. Pe 15 aprilie, bărbatul a fost intubat, fiindcă nu putea respira singur, scrie Ziar de Suceava.

Dorina Covaliu, soția pacientului, a declarat pentru adevarul.ro faptul că nu a cerut că bărbatul să fie transferat la București. Medicul a sunat-o în seara de 20 aprilie și i-a cerut acordul pentru transferul în Capitală. "N-am cerut să fie transferat. Aseară (n.r. – luni) m-au sunat şi mi-am dat acordul, pentru că medicii au spus că există o şansă să fie într-o stare mai bună", a explicat femeia.

În aceeași seară a ajuns la spital și ÎPS Pimen, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, având simptome de coronavirus. Cei doi bolnavi au fost transferaţi la București cu aceeaşi aeronavă.

Dorina Covaliu a vorbit ultima dată cu soțul său pe 14 aprilie. Bărbatul se afla într-o stare gravă, medicii așteptând ca acesta să răspundă tratamentului: "Era în perfuzie, cu mască de oxigen. Când am văzut că nu-mi mai răspunde la mesaje, am sunat la spital şi mi s-a spus că nu mai poate să respire, nu-i mai funcţionau plămânii, așa că l-au intubat.

Nu aveam cum să iau legătura cu el. Am încercat să mai sun, mi s-a spus că-i într-o stare grea, aşteaptă şi ei să răspundă la tratament, să ne rugăm pentru că ei fac până la un punct."

Lucian Covaliu era şofer profesionist și revenit în România pe 16 martie, când s-a întors din Germania, unde a transportat agricultori la muncă. Era tatăl a 10 copii cu vârste între 5 și 22 de ani.

Nici soția, nici cei 10 copii nu au făcut testul pentru coronavirus și se tratează acasă cu vitamina C. Soția bărbatului nu știe când și unde s-a îmbolnăvit soțul ei, scrie Ziarul de Suceava.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră