Taxă suplimentară pe alimentele și băuturile cu adaos de zahăr!

05 Apr 2017 | scris de Magda Marincovici
Taxă suplimentară pe alimentele și băuturile cu adaos de zahăr!

Pentru reducerea consumului de zahăr și prevenirea obezității, Asociația Colegiul Pacienților solicită un impozit sau o taxă suplimentară pe dulciurile și băuturile carbogazoase, necarbonate, pe băuturile pentru sportivi și băuturile energizante. 

"Cerem o taxă pe băuturi și alimente cu adaos de zahăr, un impozit sau taxă suplimentară concepută pentru a reduce consumul de alimente și băuturi cu zahăr adăugat", se precizează în comunicatul Asociației Colegiul Pacienților. 

Sunt vizate de impozit sau taxă suplimentară dulciurile și băuturile carbogazoase, necarbonatate, băuturile pentru sportivi și cele energizante. 
Banii adunați ar fi folosiți la mărirea cadrelor medicale și la creșterea valorii punctului conform căruia sunt plătiți medicii de familie și specialiștii din ambulatoriu.

" Avem nevoie urgentă de acțiune, altfel vom avea de gestionat un dezastru de proporții și costuri foarte mari pe măsură ce obezitatea crește spre cotele din țările dezvoltate", a declarat Cristian Sas, președintele Asociației Colegiul Pacienților.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră