”Mama Polidinului”, Sylvia Hoișie: „Nu am nicio îndoială despre eficiența vaccinurilor”

17 Mar 2021 | scris de A.V.
”Mama Polidinului”, Sylvia Hoișie: „Nu am nicio îndoială despre eficiența vaccinurilor”

Medicul imunolog Sylvia Hoișie este ferm convinsă de eficența vaccinurilor anti-Covid. Supranumită inventatoarea Polidin-ului, dr. Hoișie, azi în vârstă de 93 de ani, explică într-un interviu la RFI pe ce se bazează încrederea ei.

Aceasta a declarat că s-a vaccinat cu serul produs de Pfizer/BioNTech.

”Experiența vaccinării cu produsul Pfizer a fost foarte interesantă. Am dorit mult să ajung la vaccin și m-am bucurat că m-am putut înscrie fără dificultăți pe platforma națională. La spitalul unde am fost programată totul s-a desfășurat conform programului, atât la vaccinarea cu prima doză, cât și la așa-zisul rapel. Am înțeles că și în alte centre de vaccinare din Iași lucrurile au fost bine organizate, ba chiar mai bine decât în cel pe care mi l-am ales. N-am resimțit nici un efect secundar”, a declarat aceasta.

Realizatorul emisiunii de la Radio France Internationale a ținut să o întrebe pe Sylvia Hoișie dacă este încrezătoare în eficiența vaccinurilor anti-COVID-19, ținând cont de studiile efectuate până acum în campaniile de vaccinare avansate din Israel, Marea Britanie și alte țări.

”N-am avut niciodată vreo îndoială în privința eficienței vaccinurilor, căci nu doar din istoria medicinei, ci și din experiența mea de medic de laborator știu cât bine au făcut și fac ele oamenilor. Am lucrat eu însămi în colective care au preparat, la Iași, vaccinuri: antitularemic, antitetanic, antiholeric.

Am vrut în deplină cunoștință de cauză, eu și toți ai mei, să ne vaccinăm anti-Covid. La fel de bine știm însă și că eficiența nici unui vaccin nu va fi vreodată de sută la sută, căci interacțiunea dintre produs și individ depinde de starea fizică a fiecăruia din cei vaccinați. Dar pentru majoritatea oamenilor orice vaccin oferă organismului o armă puternică, protecția imunitară, în confruntarea cu agenții patogeni”.

Interviul integral, AICI.

Foto: Digi24

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră