Eparhiile Bisericii Ortodoxe Române au primit informațiile oficiale despre campania de vaccinare SARS-Cov-2: DOCUMENT

14 Ian 2021
Eparhiile Bisericii Ortodoxe Române au primit informațiile oficiale despre campania de vaccinare SARS-Cov-2: DOCUMENT

Cancelaria Sfântului Sinod a transmis vineri către toate eparhiile din țară broșura informativă Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură, oferită Bisericii Ortodoxe Române prin intermediul Secretariatului de Stat pentru Culte, la sugestia Col. Dr. Valeriu Gheorghiță, Președintele Comitetului național pentru coordonarea activităților de vaccinare împotriva SARS-Cov-2, relatează basilica.ro.

Cancelaria a transmis documentul împreună cu solicitarea de a fi pus la dispoziția personalului clerical și neclerical, „astfel încât aceștia să aibă acces în cel mai scurt timp la informațiile și clarificările oferite de specialiști, pentru a putea decide în cunoștință de cauză dacă doresc să se vaccineze”.

„Patriarhia Română salută vestea bună a apariției vaccinului care ar putea diminua și stopa actuala pandemie, însă Biserica nu se poate pronunța în probleme de ordin strict medical”, a transmis într-un comunicat recent Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

„În legătură cu «caracterul sigur al actului de vaccinare», cei care au autoritatea profesională și morală să recomande un vaccin absolut nou şi descoperit recent sunt exclusiv specialiștii din domeniul medical respectiv.”

„Pentru succesul campaniei de vaccinare anti-Covid 19, este necesară informarea corectă a populației cu privire la unele aspecte, precum caracterul voluntar, gratuit și sigur al actului de vaccinare, a faptului că acesta este un drept, și nu o obligație”, se mai precizează în comunicat.

Acțiunea de informare a fost stabilită la videoconferința dedicată măsurilor de combatere a infecției cu virusul SARS-Cov-2 și organizată de Secretariatul de Stat pentru Culte în data de 14 decembrie. La întrunirea online au participat reprezentanți ai autorităților și ai cultelor religioase.

Broșura clarifică în 18 pagini aspecte medicale legate de vaccinarea împotriva noului coronavirus.

Descarcă publicația de aici.

Sursa foto: Facebook / Ministerul Sănătății

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră