În februarie va fi testat pe oameni un amestec de vaccinuri: AstraZeneca și Sputnik V

19 Ian 2021 | scris de I.D.
În februarie va fi testat pe oameni un amestec de vaccinuri: AstraZeneca și Sputnik V

În prima parte a lunii februarie este prevăzută testarea pe oameni a unui vaccin contra Covid-19 în care sunt combinate o doză din produsul Sputnik V dezvoltat de Rusia cu o doză din cel dezvoltat de AstraZeneca împreună cu Universitatea Oxford. Anunțul vine de la șeful producătorului rus de medicamente R-Pharm pentru Reuters, scrie editiadedimineata.ro.

Scopul: creșterea eficienței produsului
AstraZeneca anunțase, pe 11 decembrie, că va testa combinarea vaccinului său contra Covid-19 cu cel rusesc, Sputnik V, o decizie despre care savanții ruși spun că va crește mult eficiența produsului.

Până la acest moment au fost date puține detalii despre locurile unde se vor desfășura testele și despre modalitatea de desfășurare a acestora, dar președintele consiliului de administrație al R-Pharm, Aleksei Repik, spune acum că vor începe curând.

Unde se vor desfășura testele
Testele vor fi desfășurate în Azerbaidjan, Argentina, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite și Belarus, dar și în alte țări, a declarat Repik.

O sursă Reuters apropiată Institutului Gamaleia, care a dezvoltat Sputnik V, a confirmat că testele vor începe în prima parte a lunii februarie, adăugând că printre țările ce vor participa se numără și Ucraina.

Voluntarii care vor participa la teste vor primi mai întâi vaccinul AstraZeneca, iar după 29 de zile pe cel rusesc.

Ambele vaccinuri folosesc adenovirusuri inofensive ca vehicule care duc instrucțiuni genetice în corpul uman cu scopul de a provoca celulele să producă anumite proteine, o abordare ce a mai fost folosită în vaccinul anti-Ebola.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră