Mureș: Nou focar de infecție în căminele de bătrâni

04 Mai 2020 | scris de A.A.
Mureș: Nou focar de infecție în căminele de bătrâni

Direcţia de Sănătate Publică Mureş a demarat, luni, o anchetă epidemiologică la un cămin de bătrâni după ce 15 oameni au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19, potrivit Agerpres.

Potrivit autorităților locale este vorba de un cămin de bătrâni din comuna Ceauşu de Câmpie, unde 12 din cei 16 locatari, plus trei membri ai personalului de îngrijire, au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19.

"Persoanele pozitive sunt internate în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, iar ancheta epidemiologică este în curs. Persoanele vârstnice sunt peste 60 de ani, cu patologii diverse. Iar în cazul decesului se urmează procedura de recoltare de produs biologic şi se trimite la Institutul Cantacuzino din nou pentru determinare", a declarat directorul DSP Mureş, dr. Iuliu Moldovan, potrivit Agerpres.

Managerul Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş, dr. Daniel Porav-Hodade spune că în urmă cu două zile spitalul a fost anunţat de către DSP Mureş cu privire la diagnosticarea pozitivă a unor asistenţi de la un cămin de bătrâni privat.

Potrivit acestuia, ancheta epidemiologică este în curs şi nu există date certe cu privire la modul în care virusul a ajuns în căminul de bătrâni.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră