Conf. dr. Monica Tarcea: Obezitatea, boală cu o frecvență din ce în ce mai mare în rândul copiilor, al tineri, dar și al adulților

01 Noi 2017 | scris de Magda Marincovici
Conf. dr. Monica Tarcea: Obezitatea, boală cu o frecvență din ce în ce mai mare în rândul copiilor, al tineri, dar și al adulților

În România, obezitatea este  ”o boală cu o frecvență din ce în ce mai mare în rândul copiilor, al tinerilor, dar și al adulților”, un sfert din populație fiind afectată de această patologie, avertizează, miercuri, conf. dr. Monica Tarcea, prodecanul UMF Tg. Mureș,  la Conferința Dieteticienilor "Obezitatea la copil - actualități, implicații și perspective de prevenție și tratament". 

Acestea sunt date oficiale, dar conf. dr. Monica Tarcea subliniază că numărul persoanelor obeze este mult mai mare, întrucât deși au această boală nu se prezintă la medic.

Conf. dr. Tarcea subliniază că îngrijorător este faptul că frecvența obezității este din ce mai mare în rândul copiilor și tinerilor. "Obezitatea la copil este o temă mai mult decât actuală și se vede că, oricât am discuta despre ea, nu reușim să o rezolvăm corect pentru că sunt foarte mulți factori obezogeni în jurul nostru, foarte mulți factori comportamentali greu de identificat și nu întotdeauna avem susțineri financiare pentru programe de prevenire a obezității. Este o boală cu o frecvență din ce în ce mai mare în rândul copiilor, al tinerilor, dar și al adulților ", a precizat conf. dr. Monica Tarcea.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră